Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Önceliğimiz Çiftçimiz"


Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Önceliğimiz Çiftçimiz"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Çarşamba ve Bafra gibi biz tarımın kadim topraklarına sahip coğrafya üzerindeyiz. Bafra daha iyi ama Çarşamba geride. Çarşamba'mızın potansiyelini daha yukarılara taşımalıyız. Yaptığımız yatırımların odağında önceliğimiz hep çiftçimiz. Çünkü çiftçimiz kalkınsın istiyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi Osman Kaymak ile birlikte Çarşamba ilçesini ziyaret etti. İlçedeki tarım potansiyelleri ile ilgili toplantının gerçekleştirileceği programda ilk olarak Çarşamba Kaymakamlığı ziyaret edildi. Tarım, ekonomik ve hayvancılık faaliyetleri ile ilgili olarak kısa bir brifing veren Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba ilçesine Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı tarım desteklemeleri için Başkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.

ÇARŞAMBA'MIZI DA TARIMSAL ANLAMDA DAHA YUKARILARA TAŞIMALIYIZ

Çarşamba'daki tarımsal potansiyelin yeterince değerlendirilmediğini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Çarşamba Ovasını Bafra ile mukayese ederseniz Bafra'da daha düzgün bir yerleşim var. Direnajı, düzenlemesi Bafra'nın çok güzel. Böyle realiteleri göz önünde bulundurarak Çarşamba'mızı da tarımsal anlamda daha yukarılara taşımalıyız. Biz Çarşamba ve Bafra gibi tarımın kadim topraklarına sahip coğrafya üzerindeyiz. İki ovamızın da toprakları gerçekten verimli. Bafra tarım arazilerini çok iyi değerlendiriyor ama Çarşamba'da durum öyle değil.   Gerekirse bir çalıştay yapalım ve Carşamba'da tarım çalışmalarını artıralım. Bizim belediyemizde Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımiz bu işler için kuruldu. Tüm çiftçilerimiz yararlanabilir. Çünkü yaptığımız yatırımların odağında önceliğimiz çiftçimiz ve biz çiftçimiz kalkınsın istiyoruz. Tüm gücümüzle onların yanındayız. Bu verimli ovayı iyi kullandığımız takdirde  Büyükşehir Belediyemizin olanaklarını da gerek sulama ve gerekse kırsal kalkınmayı geliştirecek şekilde iyi kanalize edersek Çarşamba Ovası’nın bu biraz geri kalmışlığını telafi edebiliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 07/08/2017