Başkan Doğan: “Yöresel Ürün Pazarımız 2024’te Tamamlanacak”


Başkan Doğan: “Yöresel Ürün Pazarımız 2024’te Tamamlanacak”

Çarşamba Belediyesince, Samsun-Ordu Karayolu üzerinde çalışmaları tüm hızıyla devam eden Yöresel Ürün Pazarı, 2024 yılında tamamlanıyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba’mız kadınlarımızın emekleriyle büyüyor” dedi

Çarşamba Belediyesi, kültür ve turizmi arttırmak amacıyla hayata geçirdiği yatırımlarla adından söz ettiriyor. “Burası Çarşamba, Burada Sevgiyle Yaşanır” sloganıyla, Çarşamba’yı bir turizm kenti haline getirmeyi hedefleyen Çarşamba Belediyesi, Yöresel Ürün Pazarı ile de Çarşamba’nın simgelerini, kadınların el emeği ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

El emeği ürünler Çarşamba’yı tanıtacak

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba Ovamızda yetişen taptaze ürünleri el emekleriyle yöresel lezzetlere dönüştüren, kültürünü yansıtan, Çarşambalı kadınlarımızın ürünlerini satabilecekleri Yöresel Ürün Pazarı'nda çalışmalarımız sürüyor. 2023 Temmuz’da başlayan çalışmalarımızı 2024 yılında tamamlayarak Yöresel Ürün Pazarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Cennet vatanımız, yöresel ürün çeşitliliği bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden birisi. Yöresel Ürün Pazarımız çiftçimizin, el emeği üretim yapan kadınlarımızın desteklenmesi ve yapmış oldukları ürünlerin ilk elden halka ulaştırılması açısından da oldukça önemli. Bir yandan da Çarşamba’mızın ekonomisine ve tanınırlığına da katkı sunmuş olacağız. Çarşamba’mızı bir turizm kenti haline getirmek, zengin kültürünü herkese tanıtmak için gönülden çalışıyoruz. Bu kapsamda Samsun-Ordu Karayolu üzerindeki pazarımız da konumu bakımından oldukça güzel bir yerde. Kentimize ilk kez gelen misafirlerimiz, yol üzerinden geçen vatandaşlarımız Yöresel Ürün Pazarımıza gelerek Çarşamba kıvratmamızın, fındığımızın tadına bakabilecekler. Çarşamba’mız; kadınlarımızın emeğiyle büyüyor, gelişiyor ve kalkınıyor.  Çarşamba’mızda hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızla hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 06/12/2023 - 14:23