Öğretmenler Toplumları ve Bireyleri Işığı İle Aydınlatır


Öğretmenler Toplumları ve Bireyleri Işığı İle Aydınlatır

Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Toplumları ve bireyleri ışığıyla aydınlatan mümtaz kişiler olduğunu söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tok, mesajında,  "24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğe kabul edilişi ile birlikte 1981 yılından itibaren aynı gururla kutlamaya devam ediyoruz. " dedi.

Öğretmenlerin bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olduğunu belirten Başkan Tok," Öğretmenlik, ' Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' anlayışını ifade eden çok seçkin bir görevdir. Öğreticilik kutsaldır. Çünkü iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırma vazifesi, Allah peygamberine vermiştir.  Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Milletler sahip oldukları değerleri, kıymeti, kültürü, yani varoluş sebeplerini, öğretmenleri vasıtasıyla gelecek nesillere aktarırlar. Öğretmenlerimiz, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuştur. En değerli varlığımız olan gençlerimizi gerekli bilgi beceri ve donanımla yetiştirerek geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimiz, her insanın hayatında vazgeçilmez ve unutulmaz bir öneme sahiptir. Hayatımızda en fazla hürmete layık olan öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz gönlümüzde müstesna bir yer tutmaktadır. Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 22/11/2016