Miracımız, İslam Âleminin Dirilişine ve Yükselişine Vesile Olsun


Miracımız, İslam Âleminin Dirilişine ve Yükselişine Vesile Olsun

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Miraç kandilinin ülkemizin birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik bağının güçlenmesine vesile olmasını diledi.

Başkan Tok, Miraç kandili vesilesiyle mesaj verdi.

Mesajında Başkan Tok,  Önemli mübarek gün ve gecelerden olan miraç kandilin coğrafyamızdaki kan ve gözyaşının dinmesine, Müslümanların dirilişine ve yükselmesine vesile olmasını ifade etti. 

İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, “Miraç, sevgili peygamberimizin (SAV)  Mescid-i Haramdan Mescit-i Aksaya ve oradan semaya, ilahi huzura yükselişidir. Bu yükseliş, pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Miraç hadisesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) şahsında insanlığa doğru açılan sınırsız bir yükseliştir. Varlığın özüne yolculuktur. Miraç hadisesi bu anlamlarıyla hayata ışık tutmakta, dünya ve ahiret saadeti ekseninde sonsuz fırsatlar sunmaktadır.  Bu fırsatları Müslümanlar olarak iyi değerlendirmeliyiz. Hepimizin tövbe, dua ve şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, kaynaşmanın kötülüklerden arınmanın ihlas ile dosdoğru bir şekilde yaşamaya gayret göstermenin fırsat olduğu anlardır.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, Miraç Kandilinin milletimizin, İslam âleminin yücelmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 12/04/2018