Vali Kaymak’tan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Mesajı


Vali Kaymak’tan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün, ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli rol oynayan işçi ve emekçilerimizin alın terinin ne kadar değerli olduğunun ortaya konulduğu ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’dür. 

Bizler, insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören, birlik ve dayanışma ruhunu yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetten geliyoruz. 

İşçisiyle, işvereniyle, köylüsüyle, şehirlisiyle kaynaşmış ve ahenkli bir milletiz. Bundan hareketle diyebiliriz ki, Emek ve Dayanışma Günü olarak kutladığımız 1 Mayıs, geçmişten geleceğe uzanan asil yolculuğumuzun kadim duraklarından biridir. 

Büyük ve güçlü Türkiye idealimize alın teri ve emeğiyle katkı sağlayan, hayatımızı kolaylaştıran, her yapının inşasında imzası bulunan ve toplum hayatında çok önemli bir yere sahip olan emekçi kardeşlerimiz, emeğin ve üretimin isimsiz kahramanlarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; en yüce değerlerden biri olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı bu günde, çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten duygularımla kutlar, aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarı dolu günler dilerim. ”


Yayın Tarihi: 30/04/2019