Gülsan’a Şerefiye Cami Müjdesi


Gülsan’a Şerefiye Cami Müjdesi

“Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” başlıklı sempozyumda konuşan Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'ne yapılacak olan Şerefiye Cami ile ilgili ayrıntıları ilk kez paylaştı. Yılmaz'ın müjde niteliğindeki sözleri salondan büyük alkış aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşrifleri münasebetiyle gerçekleştirdiği Kutlu Doğum sempozyumlarında ilk durak Samsun oldu. 4 oturum halinde 3 gün sürecek olan sempozyumun açılışı Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Samsun Müftüsü Veysel Çakı, akademisyenler ve çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleştirdi.

SAMSUN'DAKİ BU EKSİKLİK GİDERİLECEK

Kuran tilaveti ile başlayan sempozyumda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan ise müjde üstüne müjde geldi. Maneviyatın en yüksek dorukta yaşandığı bir toplantıda Gülsan Sanayi Sitesi'ne inşa edilecek Şerefiye Camisi'ni ve etrafındaki külliyede nelerin olacağını ilk kez anlatan Başkan Yılmaz, "Aslında bu tür toplantıları keşke muhteşem bir Şerefiye Camisi'nin etrafındaki bir külliyede ve o külliyenin etrafında oluşmuş bir kültür tesisinin içinde gerçekleştirseydik diye içinizden geçiyor olabilir. Benim de içimden öyle geçti. Ama hiç merak etmeyin biz bu eksikliği gidereceğiz" dedi.

130 DÖNÜMLÜK ALANIN TAMAMI BU İŞE AYRILACAK

Şerefiye Camisi ve etrafındaki külliye ile ilgili daha önce de hamle yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Bizim aslında bu eksiklikle ilgili daha önceleri hamlelerimiz oldu. Ancak Şerefiye Camimizi böylesine görkemli bir mabedin merkezi bir yerde olması arayışımızdan dolayı gecikme yaşadık. Yoksa bu eksikliğin farkında olmadığımızdan değil. Ancak Samsun'umuzda merkezi alanlarda böyle bir alanı üretme güçlüğümüz var. Zaman içerisinde istişarelerde oluştu ama burada ilk defa açıklıyorum. Gülsan Sanayi Sitesi'ni kaldırıyoruz. Oradaki sanayi esnafımız arzu ettiği bir yere taşınarak faaliyetlerini devam ettirecekler. Gülsan Sanayi Sitesi yaklaşık 130 dönümlük bir alan. O alanın tamamını bu işe ayıracağız. 130 dönümlük alanın içerisinde muhtemelen 35 bin metrekarelik bir külliye, büyük bir mabet ve bu mabedin etrafında bir külliyede olması gereken kültür siteleri olacak. Geri kalan kısmı da kent meydanı olarak şehrimize hizmet edecek. Bu külliyeyi inşa etmek hiç bir zaman gözümde büyümüyor. En kısa sürede bütün benliğimizle kitlenip o işi şehrimizin uğraşı haline getirerek inşallah birlikte bu doğrultuda koşacağız" şeklinde konuştu.

TÜM İMKANLARIMIZ MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN EMRİNDEDİR

Din hizmetleri ile ilgili bir çok konunun tartışılacağı panele Samsun olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını da söyleyen Başkan Yılmaz, "Desteğimizden dolayı İl Müftümüz Veysel Çakı bey bana teşekkür ediyor. Hocama buradan tekrar söylüyorum. Size her şey feda olsun. Tüm imkanlarımız müftülüğümüzün emrindedir. Hiç tereddütünüz olmasın" ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 15/04/2016