Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi


Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından Unkapanı’nda yapılan Yeni Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Samsun’un yeni yaşam merkezi olarak görülen Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düğmeye basıldı. Yılsonuna kadar yapımının tamamlanması düşünülen ve tamamlandığında Samsun’un yeni kültür ve yaşam merkezi olacağı söylenen dev proje için düzenlenen Temel Atma Töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Törene Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kurulaşları ile STK Temsilcileri ve sayıda vatandaş katıldı.

DEV PROJELER SIRAYLA HAYAT BULUYOR

Göreve geldikten sonra Ihlamur Cafe ve Restaurant, Derebahçe Sosyal Tesisi, İlkadım Kültür ve Medeniyet Yolu, Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi , Hastane ve Kökçüoğlu  Mahallesi Yerinde Dönüşümü ve Camii ve Külliye gibi söz verdikleri projeleri sırasıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Samsunumuza değer katacak bu dev projemizin temel atma merasiminde bizleri yalnız bırakmayan başta Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan olmak üzere tüm protokolümüze ve değerli vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederim. Hayırlı işleri hep Ramazan ayında, hayırlı günlerde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl yine Ramazan ayında Belediye Yeni Hizmet Binamızın temel atma töreninde sizlerleydik. Hamd olsun mübarek günlerde hayırlı işlere başlamak bizlere nasip oluyor”

“UNKAPANI KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZİ SAMSUN’A DEĞER KATACAK”

Altın çağını yaşayan İlkadım’da kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık olduğunu belirten Başkan Erdoğan Tok; “Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezimiz hanım kardeşlerimizin yaşam merkezi olacak. Unkapanı Mahallesinde inşa ettiğimiz içerisinde 250 araçlık Otopark, Cadde Dükkânları, Hanımlar Yaşam Merkezi, Türk Hamamı, Fitness Salonu, Spor Salonu, Nişan Salonu, Toplantı Salonu,  Derslikler ve Düğün Salonu gibi birçok sosyal alanın bulunduğu Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezimiz binlerce hemşehrimize en önemlisi de özel alanları ile hanım kardeşlerimize hizmet edecek. Nasip olursa bu yıl sonunda inşası tamamlanarak hizmete girecek Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezimizin ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

KARAASLAN; “İLKADIM’IN HIZLI DEĞİŞİMİNE ŞAHİTLİK EDİYORUZ”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a çalışmaları ve Samsun’a değer katan projeleri için teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’den sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; “Değerli Başkanımız Erdoğan Tok başta olmak üzere bu projede emeği geçen herkesi tebrik ederim. Bizlerin Samsun’un kalbi olarak nitelendirdiğimiz İlkadım’da hızlı bir değişime şahitlik ediyoruz. Şehrin merkezinde uzun zamandır çözüm bekleyen bir soruna modern bir projeyle çözüm olacak Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi inşallah hızla tamamlanmasının ardından şehrimizin kültür birikimine büyük katkı sağlayacak. Özellikle kadınlara yeni bir sosyal alan olacak merkezin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.

VALİ KAYMAK; “İLKADIM’IN PROJELERİ SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖRNEK”

Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi Temel Atma Töreninde konuşan Vali Kaymak; “Geçtiğimiz günlerde İlkadım Belediyesi tarafından yapılan projeler ve tesisleri Başkanımız Erdoğan Tok beyle beraber gezmiştik. Ben Samsun’u Karadeniz’in amiral gemisi olarak görüyorum ve İlkadım’da Samsun’un merkezi konumunda bu nedenle yapılan dev projeler büyük önem taşıyor. İlkadım’da dikkat çeken en önemli olgu sosyal belediyecilik anlayışını benimseyerek hayata geçirmesidir. Şu an temeli atılan bu merkezde yine sosyal belediyeciliğin en önemli örneklerinden biri. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TEMEL ATMA MERASİMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Son olarak söz alan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan projenin hayırlı olmasını dilerken yaptığı konuşmada; “24 Haziran Seçimlerinin heyecanını yaşadığımız bu günlerde güçlü bir ülke olmanın verdiği güçle gerçekleşen bu projeler gurur kaynağımız oluyor. Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezimizin ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Protokol ve katılımcılarla birlikte dualar eşliğinde butona basılarak ilk çalışma başlatılmış oldu.


Yayın Tarihi: 01/06/2018