Metin Gündoğdu’dan Katar Büyükelçisine Destek Ziyareti


Metin Gündoğdu’dan Katar Büyükelçisine Destek Ziyareti

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, ambargo çemberine alınan Katar’ın Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafı’ye destek ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Türkiye’de öğrenim gören yabancı öğrenciler ile birlikte, Katar Büyükelçiliğini ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili Metin  Gündoğdu görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada kardeşlik ve birlik mesajı verdi.

"Suçlamaların temeli yok"

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, "Katar hükümetine karşı istinat edilen suçlamalarla ilgili temellendirebildikleri bir şey, belge, done yok ellerinde. Müslüman Kardeşleri ileri atıyorlar, Müslüman Kardeşler ambargo uygulayan ülkelerin birçoğunun parlamentosunda temsil ediliyor. Böyle mesnetsiz bir şeyle Katar'ı orada Kuveyt'e dönüştürmeye çalışmak, Kuveyt'i biliyorsunuz Irak'ın işgaliyle zor günler yaşamıştı. Aynısının Katar'a uygulamaya kalkışılması doğru bir davranış değil." değerlendirmesinde bulundu.

Bu tür tavırların ve ambargoların özellikle ramazan ayında olmaması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, bu ablukanın bir an önce kaldırılması temennisini dile getirdi. 


Yayın Tarihi: 13/06/2017