Metro Samsun Mağazası 8 Mart’ta Samsunlu Kadınları Buluşturdu


Metro Samsun Mağazası 8 Mart’ta Samsunlu Kadınları Buluşturdu

Metro Türkiye Samsun Mağazası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel yemek yarışması düzenledi. 123 kişinin katıldığı yarışmada iki farklı eleme yapıldı. Eleme sonunda Gastro Art Mutfak Akademisi’nde uygulamalı eğitime katılan 24 yarışmacının 5’i finale kalmaya hak kazandı. Keyifli anların yaşandığı yarışmanın sonunda Edagül Bumin birinci sırayı alırken, ikinci Sevdican Demircan, üçüncü ise Gülden Dinger oldu.

 

Jüri koltuğunda Gastro Art Mutfak Akademisi Şefi Ercan Yılmaz, Anemon Hotel Executive Şefi Ali İhsan Güleryüz ve Samsun Morin Otel’in Şefi Hacı Kurt Sancı’nın oturduğu yarışma birbirinden lezzetli anlara sahne oldu.

 

Yarışmacılar 45 dakikalık final etabında heyecanla yeteneklerini sergiledi. Jürinin belirlediği ürünlerden farklı lezzetler ortaya çıkaran yarışmacılar yaptıkları yemekleri jürinin beğenisine sundu.

 

Metro Samsun Mağaza İşletme Müdürü Murat Erçin, yarışmanın finalinde kadınlar gününü kutlayarak elemelerin oldukça heyecanlı ve lezzetli geçtiğini belirtti. Erçin, "Metro Türkiye olarak Türk mutfağının ve değerlerinin daimiyetini sağlama, bunu gelecek nesillere aktarma amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz kadın istihdamını destekliyoruz; kadın işletmecilerle, kadın tedarikçilerle çalışıyoruz. Bugün de Samsunlu kadınlar için bir araya geldik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de Samsunlu kadınların yeteneklerini sergilediği bir yemek yarışmasıyla kutlamak istedik. Yarışmamızda kadınların emeğinin karşılığında çok lezzetli yemekler ortaya çıktı. Hem yarışmamıza katılan Samsunlu kadınlara hem de böyle bir etkinlikte bizimle birlikte olan jüri üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 


Yayın Tarihi: 09/03/2020