Perşembe Yaylası’nda Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı


Perşembe Yaylası’nda Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizin gözde turizm mekânlarından olan, menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası’nda yapılacak çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Bir süre önce ihale edilen, Perşembe Yaylası’nın turizm potansiyeline katkı sağlayacak olan projede gölet etrafındaki yürüyüş yollarının yapımı ve yol kenarlarının ağaçlandırılması çalışmaları devam ediyor. 

GÖLET ETRAFINDA YÜRÜYÜŞ VE SEYİR ALANLARI OLUŞTURULACAK

Kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında, gölet etrafında vatandaşların güvenli bir şekilde gezip dinlenebilecekleri ve yaylanın doyumsuz manzaralarını seyredebilecekleri alanlar oluşturulacak, yaklaşık 1 km’lik yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile oturma terasları yapılacak. Oturma terasları ve yürüyüş yolunun kenarlarına ahşaptan korkuluk yapılarak bu alanlarda hem güvenlik hem de doğallık sağlanacak.

PROJEDE ÇOCUK PARKI VE OTOPARK DA YER ALIYOR

Proje kapsamında, ziyaretçiler için ayrıca bir otopark ile çocukların gönüllerince eğlenebilecekleri ve içerisinde değişik oyun gruplarının bulunduğu bir de oyun parkı oluşturulacak. Yapılacak çevre düzenleme çalışması ile Perşembe Yaylası’na gelen turistlerin daha kaliteli zaman geçirmeleri planlanıyor.

 


Yayın Tarihi: 31/05/2016