Anneliği Anlatmaya Kelimeler Yetmez


Anneliği Anlatmaya Kelimeler Yetmez

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Anneliğin ne kadar ulvi bir sorumluluk olduğuna değinen Başkan Togar, “Cennet annelerin ayaklarının altındadır hadisi kelimelerle anlatılamayacak anneliği en güzel şekilde ifade ediyor” dedi.

Mesajına anneliğin değerinin dünya üzerindeki hiçbir değer ölçütüyle ölçülemeyeceğine değinerek devam eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,"Hayatın her alanında etkin bir biçimde yer alan kadınlar, aynı zamanda annelik gibi ulvi bir sorumluluğu da üstlenmektedirler. Yarınlarımıza, geleceğin güçlü ve aydınlık Türkiye’sine yön verecek olan nesilleri yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs geren ve fedakârca çalışan annelerimiz, yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla dünyanın en kutsal varlıklarıdır. Aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi annelerimiz, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Yaşamımızda bizi, belki de karşılıksız seven tek varlıklardır. İlgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda, bizi şefkatle bağrına basan annelerimize, hak ettikleri saygıyı göstermekte asla kusur etmemeliyiz. 

Anneliği Anlatmaya Kelimeler Yetmez

Dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu; sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren annelerimiz ile ilgili dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, ‘Cennet Annelerinin ayağının altındadır’ hadisinde yer aldığı gibi anneye özel bir önem atfetmektedir. Annelerin çocukları üzerinde herkesten fazla emeği bulunmakta, yavruları üzerinde en derin şefkat ve merhamet hissini anneler taşımaktadır. Annelerin bu emeklerine karşılık olarak, onlara iyi davranmak ve değer vermek, hem dini, hem de insani görevimizdir. Annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Annelerimize ilgimizi eksik etmeden, fazlasıyla hak ettikleri sevgi ve saygıyı her zaman göstererek, mutlu ve huzurlu yaşamalarını sağlamak, her evladın görevidir. Barış ve sevgi dolu bir dünyanın temeli, annelerin yetiştireceği bireyler sayesinde atılır. Hoşgörünün, saf bilginin, karşılıksız sevginin, bitmez tükenmez kaynağı olan annelerimiz, bizi millet yapan değerlerin, her bireyde hayat bulmasında payı olan özel kişilerdir. Bu yönüyle annelik, yalnız aileyi değil, tüm toplumu ve insanlığı ilgilendiren bir kavramdır. Bu bilinçle annelerimizi sadece yılın bir gününde hatırlamanın yetersizliğinin idraki içinde, her günü Anneler Günü gibi yaşayıp, yaşatabilmemiz gerekiyor.

Annelerimizin Anneler Günü Kutlu Olsun

Şefkat ve huzur pınarlarımız olan ve dünyanın en yüce, en kutsal sorumluluğunu tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren, hayırlı ve güzel nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa fedakârca göğüs geren tüm annelerin, anne adaylarının, yüreğinde annelik duygusu taşıyan herkesin ve özellikle şehitlerimizin annelerinin Anneler Günü’nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.


Yayın Tarihi: 10/05/2019