Ayla Yılın Sinema Filmi Ödülünü Kazandı


Ayla Yılın Sinema Filmi Ödülünü Kazandı

Zer 5. Türkiye Altın Palmiye Ödülleri’nin halk oylaması sonuçlarına göre, Ayla Yılın Sinema Filmi ödülünü kazandı

Türkiye’nin sinema, müzik ve televizyon alanında en prestijli ödüllerinden olan Zer 5. Altın Palmiye Ödülleri’nde Ayla, halkın oylarıyla yılın sinema filmi seçildi. 97 bin 920 oyun yüzde 33,9’unu alan Ayla, açık ara birinciliği göğüsledi.

Kore Savaşı sırasında Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin ölümden kurtardığı ve Ayla adını verdiği minik bir kız çocuğunu kızı gibi sahiplenmesini, savaş koşulları nedeniyle ayrılmak zorunda kalmasını ve yarım yüzyıl sonra yeniden buluşmalarını anlatan filmin, yapımcılığını Mustafa Uslu, yönetmenliğini Can Ulkay üstlenmişti. Savaşın en acılı halini evrensel ve zamansız bir sevgi hikayesiyle buluşturan Ayla, izleyicinin kalbinde unutulmayacak bir yer kazanmıştı.

Sinema, televizyon ve müzik alanında 28 kategoride adayların kıyasıya yarıştığı Zer 5. Altın Palmiye Ödülleri’nin ödül gecesi, 7 Mayıs Pazartesi günü Swissotel The Bosphorus’ta Özge Ulusoy’un sunumuyla gerçekleşecek. Gecede halk oylamasıyla birinci gelenler ödüllerine kavuşacak; ayrıca özel ödüller de sahiplerini bulacak.


Yayın Tarihi: 30/04/2018