Kurtuluşun Anahtarı, Doğru Yolun Rehberi Onun Sevgisidir


Kurtuluşun Anahtarı, Doğru Yolun Rehberi Onun Sevgisidir

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kutlu Doğum Haftası (14-20 Nisan arası) dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kasap mesajında, “İlahi vahyin ve dinlerin özündeki evrensel mesaj olan sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmanın son temsilcisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin kutlandığı önemli bir haftadayız.

Kutlu Doğum Haftası denildiğinde; Hz. Peygamberi anmak, onu anlamak, onun temsil ettiği ilahi aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan meşale yapabilmek çabası akla gelir.

O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Tüm yaşantısı, konuşmaları, davranışları insanlığa ışık olmuştur. Kâinatta hiçbir insan onun kadar sevilmedi ve sevilemez. Çarpan kalbimiz, gözümüzdeki yaş, yüreğimizdeki sevdadır onun sevgisi… Kurtuluşun anahtarı, doğru yolun rehberi, huzur ve mutluluğun kaynağıdır onun sevgisi…

Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) yaşantısını örnek alıp, ahlakını benimseyip, onun yolundan, izinden gidip, İlahi aşk ile atacağımız her adımın bizi aydınlığa çıkaracağından kimsenin endişesi olmasın.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın; ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada sevgi, şefkat, hoşgörü, adalet, huzur ikliminin hâkimiyetine vesile olmasını diliyor; Rizeli hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi. 


Yayın Tarihi: 13/04/2017