Türk Dizleri MIPCOM 2017 Fuarında Görücüye Çıkıyor


Türk Dizleri MIPCOM 2017 Fuarında Görücüye Çıkıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Türk dizleri, dünyasının en önemli fuarlarından MIPCOM 2017’de görücüye çıkıyor.

Son yıllarda gerçekleştirdiği büyük atılımla dünya ikinciliğine yükselen Türk dizi sektörü, bu yıl 33’üncüsü düzenlenecek olan dünyanın en prestijli fuarlarıdan “MIPCOM 2017 Dizi, Film, İçerik, TV ve Yapım Fuarı”nın yine odağında olacak.

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ve farklı formatların tanıtımlarının yapıldığı MIPCOM’a yaklaşık 4 bin 700'ü aşkın firma ile 15 bin sektör temsilcisinin katılımı bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve İstanbul Ticaret Odası iş birliğinde sektörün önde gelen temsilcilerinin oluşturacağı ticaret heyeti bu yıl MIPCOM 2017’de dünya profesyonelleri ile buluşacak. Kurulacak 136,5 metrekarelik ülke standında 25 firma yapımlarını uluslararası sektörün beğenisine sunacak.

Önümüzdeki dönemde merakla beklenen yapımlar arasında bulunan ve başrolünde Kenan İmirzalioğlu’nun yer alacağı “Fatih” ve yine izleyici tarafından büyük bir beğeni ile takip edilen “Diriliş Ertuğrul”, “Payitaht: Abdülhamid” ve “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” gibi yapımlar fuar boyunca sektör profesyonelleri ile buluşacak.

MIPCOM 2017 fuarında ayrıca, dizi film sektörümüzün değişen dinamiklere başarılı entegrasyonunun uluslararası kamuoyu ile paylaşılacağı "Türkiye'de İçerik ve Ortaklıklar" temalı bir de panel gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin dizi sektörü son dönemde yakaladığı başarılı ivme ile 140’dan fazla ülkeye ihraç edilerek, 350 milyon dolarlık bir sektör hacmine ulaştı ve bu alanda Amerika’dan sonra dünya ikinciliğine yükseldi.

Kaynak: kultur.gov.tr


Yayın Tarihi: 18/10/2017