Salıpazarı Turizmine YEG Katkısı


Salıpazarı Turizmine YEG Katkısı

Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) İlçe turizmine katkı sağalamaya devam ediyor.

Salıpazarı’nın doğal, tarihi ve kültürel turistik değerleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten turist getiren acenteler Salıpazarı’nda turistlik tesisleri, organik pazarı ve Karacaören Şelalesini gezdi.

İlçe girişinde YEG Başkanı Hakan Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan  kafile Mevlüt Usta Kayaköprü Tesislerinde ağırlandı. Burada konuşan YEG Başkanı Hakan Şahin, “Salıpazarı ilçemizin tanıtımı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün de bizim için önemli bir gün. Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten turist getiren 20 acenteyi ilçemizde ağırlıyoruz. Salıpazarı’nı ülkemize ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu amaçla YEG olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Misafirlerimizi doğal yaşamın başkenti Salıpazarı ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kafile daha sonra girişimci kadınlar tarafından kurulan organik pazarı gezdi. Salıpazarı totem yazısı önünde hatıra fotoğrafı çekinen grup otobüslerle Karacaören Şelalesine hareket etti. Şelaleye hayran kalan Suudi Arabistan ve Kuveytli acente sahipleri bol bol hatıra fotoğrafı çekindi.

Günü Paşa Alabalık Tesislerinde tamamlayan kafiye burada Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve YEG Başkanı Hakan Şahin ile yönetim kurulu üyeleri tarafından Salıpazarı’nın coğrafi işaretli kestane balı ve Salıpazarı tarihi kitapları hediye edildi.

Düzenlenen tanıtım gezisine  Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Turizm ve Markalaşma Birim Başkanı Mesut Kılıç, Türk Hava Yolları Cidde Satış Şefi Ali Serdar Terlemez, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, YEG Başkanı Hakan Şahin, Proje Müdürü Hatice Kurnaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.


Yayın Tarihi: 04/06/2023 - 12:47