Canikli Kadınlardan Emek Dolu Sergi


Canikli Kadınlardan Emek Dolu Sergi

Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda eğitim alan kursiyerler hazırladıkları ürünleri sergiledi

Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda eğitim alan kursiyerler aldıkları mesleki eğitim çerçevesinde hazırladıkları ürünleri sergiledi. Düzenlenen sergi programında Canikli kadınların binbir emekle hazırladığı ürünler, ziyaretçilerden büyük beğeni aldı. Yoğun bir ilgi ve katılımın yaşandığı Canik Belediyesi Hanım Konakları sergisinin açılışını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kursiyerlerin hazırladığı ürünleri tek tek inceleyerek, kendilerini tebrik etti. Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda sertifikalı mesleki eğitimlerle buluşturdukları yüzlerce Canikli kadının meslek sahibi olduğu ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, Hanım Konakları’yla Canikli kadınların iş gücü katılımında yer almasını sağlayarak, istihdama katkı sunduklarını söyledi.

Canikli Kadınlar İş Dünyasında Yer Alıyor

Canik Belediyesi Hanım Konakları Sergisi’nde kursiyerler ve ziyaretçilerle sohbet eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda aldıkları mesleki eğitimler neticesinde birbirinden güzel eserler üreten kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Hanım Konakları’nda Canikli kadınlara yönelik ücretsiz sertifikalı mesleki eğitimler düzenlemeye devam ettiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “ Hanım Konaklarımızda, ilçemizdeki hanım kardeşlerimize yönelik ücretsiz sertifikalı mesleki eğitimler düzenlemeye devam ediyoruz. Kurslarımızı başarıyla tamamlayan hanım kardeşlerimiz ilgi alanlarına göre aldıkları eğitimlerle meslek sahibi oluyor. Hanım kardeşlerimizi meslek sahibi yaparak istihdama katkı sağlıyoruz. Aldıkları eğitimler neticesinde iş gücüne katılan hanım kardeşlerimiz, iş hayatında liderlik pozisyonlarında ve karar alma süreçlerinde daha fazla yer alıyor. İş dünyasında farklı bakış açıları ve düşünce tarzlarıyla yer alan hanım kardeşlerimiz çeşitli bir liderlik yapısının oluşmasına da katkı sunuyor” diye konuştu.

Kültür ve Sanat Etkinlikleri Düzenleniyor

Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda ilçedeki kadınlara özel kültür ve sanat etkinlikleri, seminerler ve konferansların düzenlediğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “ Hanım Konaklarımızda mesleki eğitimlerimiz ile birlikte ilçemizdeki hanım kardeşlerimize özel kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Hanım Konaklarımızda, ilçemizdeki hanım kardeşlerimiz için seminerler ve konferanslar düzenliyor, kendilerini alanında uzman isimlerle buluşturuyoruz. Allah’ın izniyle hanım kardeşlerimiz için daha nice güzel çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yoğun İlgi Gördü

Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda eğitim alan kursiyerlerin, ürünlerini görücüye çıkardığı sergi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Canikli kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünler, ziyaretçilerden tam not aldı. 

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya gerçekleştirdiği sergi açılışında, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay ve Piazza AVM Müdürü Samet Vurgun da eşlik etti.


Yayın Tarihi: 13/07/2023 - 15:44