Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Muhteşem Konser


Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Muhteşem Konser

Samsun TSO bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Samsun Avrupa Birliği(AB) Bilgi Merkezi’nin düzenlediği organizasyonla kente gelen Antakya Medeniyetler Korosu, Samsunlu sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Samsun Avrupa Birliği(AB) Bilgi Merkezinin düzenlediği organizasyonla Antakya Medeniyetler Korosu Samsun’da sahneye çıktı. Antakya’da yaşayan üç semavi dine mensup kişilerden oluşan ve ünü yurt dışına kadar taşan Antakya Medeniyetler Korosu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde müzik ziyafeti verdi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Yılmaz Özfırat şefliğindeki koro, 14 farklı dilde müzik yaparak Samsunlulara unutulmaz bir akşam yaşattı. Koro ayrıca, Samsun’a özel yaptıkları şarkıyı da seslendirdi. Şarkı aralarında hayata ve insana dair kısa kesitlerde anlatan Koro Şefi Yılmaz Özfırat, insanları güldürürken bir yandan da duygulandırdı. Konser sonunda salonu dolduran Samsunlu sanatseverler, kendilerine muhteşem bir gece yaşatan koroyu ayakta alkışladı. Ardından ise, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu tarafından koroya çiçek takdim edildi.

Murzioğlu sevgi ve barış temenni etti

Konserde konuşma gerçekleştiren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Öncelikle bu muhteşem geceyi bizlere yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak her ne kadar ticaret ve sanayi çerçevesinde anılıyor olsak da, kültürel ve sosyal değerlerimizi öne çıkarmak ve geliştirmek adına da gayret ediyoruz. 1997 yılından bu yana yürüttüğümüz AB Bilgi Merkezi Projesi, bizim bu anlayışımızın sizlerle buluşmasına vesile olan yanımız. Biz kalkınmanın sadece ekonomiyle mümkün olmadığının, sosyal ve kültürel bağlamda da güçlü olmamız gerektiği inancındayız. Bu nedenle AB Bilgi Merkezi Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu akşamda inançları farklı olsa da, aynı ezgilerde buluşan Antakya Medeniyetler Korosu Konseriyle sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Farklılıklar içinde bir arada olabilmek bizim en büyük gücümüz. Konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkese,  AB Türkiye Delegasyonuna ve Şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki Antakya Medeniyetler Korosuna teşekkür ediyorum. Allah insanların yüreğinden sevgiyi ve barışı eksik etmesin. Ayrıca, Samsunlu vatandaşlara buraya gelerek değer kattıkları için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Konsere yoğun katılım oldu

Konsere, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Avrupa Birliği Delegasyonu Selda Düzenli, Canik Kaymakamı Mahmut Halhal, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz,  Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Samsun TSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Yayın Tarihi: 02/08/2019