Kavak Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı


Kavak Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı

Kavak'ta büyük bir heyecan ve coşku ile 1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Kavak Belediyesi tarafından Atatürk parkında açılan 1. Kavak çocuk kitapları günlerinin açılışına Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdullah Kütükçü, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,  Kadef Yönetim Kurulu, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kavak Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri kapsamında ilçeye ilkleri yaşatmak için kolları sıvadı. Başkan Sarıcaoğlu yapmış olduğu konuşmada; "1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı'nı geleneksel hale getirip her sene daha geniş katılımlar ile yapmayı planlıyoruz.Amacımız çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak ve çok daha fazla sayıda kitap okuyan çocuk yetiştirebilmek" ifadelerini kullandı.

Hedefimiz Çok Daha Fazla Çocuğa Ulaşabilmek

Başkan Sarıcaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; "Bu sene 1. sini düzenlediğimiz çocuk kitaplarını geleneksel hale getirip her sene yapmayı planlıyoruz. Her sene çok daha fazla çocuğa ulaşıp çok daha fazla kitap okunmasını sağlamak istiyoruz. Bu sene ilk deneyimimizi yaşayıp bu fuarı açtık eksiklerimiz varsa hepinizden özür diliyorum" dedi.

Kaymakam Şekerci, yaptığı konuşmada, İslam dininin eğitime verdiği önemi hatırlatarak, "Kitaplar, kültürümüzü yükselten merdivenlerdir. Okunan her kitap da aşılan bir basamaktır. Kitap okumak kendimizi geliştirmenin en faydalı yoludur. O yüzden bizler de mümkün olduğu kadar çok kitap okumalıyız." dedi.

Kavak'ta açılan 1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı'nın 3 gün boyunca hizmet vereceği bildirildi.


Yayın Tarihi: 06/06/2016