“1919 Bitmeyen Yolculuk” Seyirciyle Buluşuyor


“1919 Bitmeyen Yolculuk” Seyirciyle Buluşuyor

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Millî Mücadele’nin başlangıcının 100. yılı sebebiyle, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinatörlüğünde hazırlanan “1919 Bitmeyen Yolculuk”, 19 Mayıs 2019’da ilk kez seyirciyle buluşacak.

Farklı sanat dallarının teknolojiyle bir araya getirildiği dramatik sahne gösterimi tarzındaki proje, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı’nda vatan için gözünü kırpmadan kendini feda eden Türk milletinin aziz şehitleri ve kahraman evlatları için bir saygı duruşu olarak sahneye konulacak.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına özel hazırlanan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere izleyenlerin büyük teveccüh ve övgüsünü kazanan “1915 Bir Hilâl Uğruna” projesinin devamı olma niteliğini de taşıyan eser, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda, saat 16.00’da sahnelenecek.

Eserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı sanatçıların yanı sıra Samsun ve Gürcistan’dan da katılım gösterecek 638 sanatçı sahne alacak.

Eserin sanat yönetmenliğini Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya Sargın üstleniyor.


Yayın Tarihi: 15/05/2019