Alman Meclisinin Kararını Yorumlamak Mümkün mü ?


Alman Meclisinin Kararını Yorumlamak Mümkün mü ?

Alman Federal Meclisi’nin Ermeni iddialarına ilişkin hiçbir hukuki dayanağı bulunmayan kararı millet olarak hepimizi adeta şok etti.

1915 olayları geçmişte de bazı ülkeler tarafından tek taraflı bir şekilde soykırım olarak ilan edilmişti ancak Alman Meclisinden böyle bir karar çıkması gerçekten şok.

Burada amaç bellidir; 1915 olaylarını bahane ederek Türkiye üzerinde baskı kurmaya çalışmak. Ancak devletimizin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada yer verildiği gibi; bu kararın Türkiye açısından hiçbir hükmü ve anlamı yoktur ve bu kararı en şiddetli şekilde kınıyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım’ın konu ile ilgili değerlendirmesi çok doğru;

"Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiç bir olay yoktur. Tarihçilerin bile aralarında anlaşamadığı, uluslararası İnsan Hakları Mahkemesinin aksi kararlarının olduğu bir yerde Alman Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi asla ve asla Türkiye'nin kabul edeceği bir şey değildir. Bu gelişmeler üzerine, Türkiye’nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye çağırdık, geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. Bu millet hiç kimseden emir almadı, hiç kimseye boyun eğmedi. Biz Allah’ın önünde eğiliriz, milletimizin karşısında eğiliriz."

Almanya gibi, ülkemizle yoğun ilişkileri bulunan bir ülkenin parlamentosunda, böylesine gerçek dışı bir kararın alınması anlamak ve yorumlamak mümkün değil.Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti Almanya’nın bu ihanetini unutmayacak, gereken tepkiyi gösterecektir. Bekleyip göreceğiz.


Yayın Tarihi: 03/06/2016