Koruyucu Önlemler Alarak Kalp Krizi Riskini Azaltabilirsiniz


Koruyucu Önlemler Alarak Kalp Krizi Riskini Azaltabilirsiniz

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel özellikle kasım aylarında ani kalp krizlerine karşı önemli uyarılarda bulundu. 

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, "Kalp hastalarının soğuk havanın etkisine maruz kalmamaları ve dışarıda vakit geçirirken kendilerini koruyucu önlemler almaları kalp krizi riskini önemli ölçüde azalttığı görülmektedir.

Kışın özellikle yaşlılarda ve kalp hastalarında akciğer enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Soğuğa maruz kalan kalp hastalarında önemsiz görünen bir gribal enfeksiyon, akciğerleri etkileyecek önemli bir soruna dönüşebilir. Bu sebeple kronik kalp hastaları soğuk ortamlardan uzak durmalı ve kışın dışarıda çok az vakit geçirmelidir. 

Kalp kapak hastaları, kalp yetmezliği hastaları, koroner arter hastaları ve bypass olan hastalar soğuk havalarda evde vakit geçirmelerini tavsiye ediyor, aksi durum da mutlaka bir uzman doktora başvurmasını öneriyoruz." şeklinde konuştu.

BİLİNÇLİ DAVRANMAK ÖNEMLİ

Kış aylarında kalp krizine karşı hastalarımız bilinçli ve önlemini alarak hastalık riskini azaltabilir.

Sağlıklı dahi olsa 40 yaşına gelmiş bir kişinin risk yoğunluğunun değerlendirilmesi ve doğru önerileri alabilmesi için kardiyoloji muayenesi olması, beslenme konusuna özen göstermesi, fiziksel aktiviteleri azaltmaması, yüksek risk grubunda ise kışa girmeden grip aşısını yaptırması gerekir." diyerek sözlerine son verdi.

 


Yayın Tarihi: 18/10/2018