Koç Spor Fest, 13 -14 Mayıs’ta Samsun’da Gerçekleşecek


Koç Spor Fest, 13 -14 Mayıs’ta Samsun’da Gerçekleşecek

Koç Spor Fest ‘Büyük Halk Yürüyüşü’ ile Samsun’da 19 Mayıs 1919 coşkusunu yaşatacak.

Koç Holding’in üniversitelileri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturan Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in bahar etabının Büyük Finalleri, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı vesilesiyle 13 -14 Mayıs’ta Samsun’da gerçekleşecek.

Tekirdağ, Van, Hatay, Burdur, Antalya ve Muğla’ya olimpiyat havasını taşıyan Koç Spor Fest kapsamında 5 bini aşkın üniversiteli sporcu, antrenör ve spor insanı müsabakalar için Samsun’a gelirken, Gençlik Haftası da 13 Mayıs’ta gerçekleşecek “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” yürüyüşüyle başlayacak. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Holding iş birliğiyle planlanan ‘Büyük Halk Yürüyüşü’ne geniş katılım bekleniyor. 1919 metrelik Türk bayrağı eşliğinde gerçekleşecek yürüyüş, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi’nde sonlanırken, bu alana kurulacak Koç Spor Fest sahnesinde Athena ve Aslı Gökyokuş konser verecek.

Okyar Tuncel: “Ülkemizin en büyük gençlik ve spor organizasyonu olmasından gurur duyduğumuz Koç Spor Fest’i 19 Mayıs 1919 ruhu ile buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz.”

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri ile beraber Samsun’da basınla bir araya gelen Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde Cumhuriyet ile yakın bir tarihe sahip, 93 yıllık bir Şirketler Topluluğu olarak, kurucumuz merhum Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varım’ düsturuyla kuruluşumuzdan bu yana ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınmasına öncülük etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Zira çok iyi biliyoruz ki; toplumların kalkınması sadece ekonomik gelişmişlikleri ile değil eğitim, kültür, sanat, spor gibi alanlardaki toplumsal gelişim ile ancak mümkün oluyor” dedi.  Tuncel,  bu sene Samsun’da gerçekleştirilecek Koç Spor Fest’in Büyük Finalleri’nin 5 bini aşkın üniversiteli sporcu, antrenör ve spor insanının katıldığı, 10 farklı branşta final mücadelelerinin gerçekleştiği ve şehir ekonomisine büyük katkı sağlayan bir organizasyon olması sebebiyle ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgularken, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin en büyük gençlik ve spor organizasyonu olmasından gurur duyduğumuz Koç Spor Fest’i 19 Mayıs 1919 ruhu ile buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşı mücadelemizi başlattığı 19 Mayıs 1919’u başta genç sporcu arkadaşlarımız olmak üzere tüm değerli halkımızın katılımıyla Memleketimize ve Samsun’a yakışacak şekilde kutlamayı son derece önemsiyoruz. Yaklaşık 1,5 senedir de bu konuda ön hazırlıklarımızı Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün değerli yöneticileri ve ekipleri ile ahenk içerisinde sürdürdük. Birbirinden değerli paydaşlarımızın destek ve katkılarıyla 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz etkinliğimizin ismini bu bayramı bize armağan eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen ‘19 Mayıs’ın 100.yılında Yürüyoruz Yolunda’ olarak belirledik.”

Vali Osman Kaymak: “Koç Spor Fest’e etkinliklerine Samsun’u alarak 100. Yıl coşkusuna değer kattıkları için çok teşekkür ediyorum.”

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti yoktu. Osmanlı Devleti yıkılmış, Anadolu ve İstanbul işgal altındaydı. Böyle karabulutların döndüğü, yoksunluğun ve çaresizliğin olduğu bir ortamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’a geldi. Milli mücadeleyi Samsunlulardan aldığı ilhamla başlattı. Dolayısıyla ilk adımın atıldığı kent olmaktan onur duyuyoruz. Bu ruhun gençlere aktarılması çok önemli. Bize bugünleri armağan eden atalarımızı unutmamamız lazım. Koç Spor Fest’e etkinliklerine Samsun’u alarak 100. Yıl coşkusuna değer kattıkları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah 6000’a yakın sporcumuz Samsun’a gelecek ve güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinden gençler gelecek. Onları Samsun’da yalnız bırakmayalım. 13 Mayıs’taki yürüyüşe bütün Samsunluları bekliyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanalım.”

Başkan Mustafa Demir: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 100'üncü yılında, geleceğimizin yegâne emanetçisi olan gençlerimizi Samsun’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunlarının Samsun’da yapılıyor olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Böylesine önemli bir gençlik şölenine ülkemizin müstesna kenti Samsun, 10-17 Mayıs tarihlerinde ev sahipliği yapacaktır. Hepimizin çok iyi bildiği gibi Samsun, Kurtuluş Mücadelesinin ilk meşalesinin yakıldığı tarihi öneme sahip bir kenttir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 100'üncü yılında, geleceğimizin yegâne emanetçisi olan gençlerimizi Samsun’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Sait Bilgiç: “100. Yıl etkinlikleri Koç Spor Fest ile birlikte önemli bir heyecan irtifası kazanacak. “

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç de “19 Mayıs 1919, Türk Milletinin bütün dünyaya esareti kabul etmeyeceğini haykırdığı, bağımsız bir devleti her türlü çaresizliğe ve imkansızlığa rağmen kurabileceğini ispat ettiği ve bir olduğu takdirde hiçbir imkansızlığın kendisini bölüp parçalayamayacağı günün adıdır. Biz o günün adını taşıyan Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak, 19 Mayıs 1919’un 100. yılını kutladığımız etkinlikler içerisinde yer almaktan gururlu ve mutluyuz. Bunlardan biri de bugün tanıtımını yaptığımız, 10-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Koç Spor Fest organizasyonudur. 100. Yıl etkinlikleri de Koç Spor Fest ile birlikte önemli bir heyecan irtifası kazanacak” dedi.

2019 KOÇ SPOR FEST ROTASI:

  • 18-19 Nisan 2019, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  • 24-25 Nisan 2019, Van 100. Yıl Üniversitesi
  • 29-30 Nisan 2019, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
  • 2-3 Mayıs 2019, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • 6-7 Mayıs 2019, Antalya Akdeniz Üniversitesi
  • 9-10 Mayıs 2019, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • 13-14 Mayıs 2019, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi

SAYILARLA KOÇ SPOR FEST:

  • 13 yılda 38 şehirde 40 üniversiteye gidildi, toplam 121 bin 400 kilometre yol kat edildi.
  • 220 binden fazla sporcu Koç Spor Fest’e katıldı.
  • 105 festivalde sahada 4 milyon, sosyal medyada ise 12 milyondan fazla gence ulaşıldı.
  • İlk senesinde üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, son yıllarda bu sayı 62’ye yükseldi.
  • 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de istihdam ediliyor.
  • Koç Topluluğu Şirketleri Arçelik, Avis, Aygaz, Beko, Bilkom, Fiat, Ford, Grundig, Koçtaş, Opet, Sek, Setur, Tanı, Tat, Tüpraş ve Yapı Kredi de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Spor Fest’e destek veriyor.
  • Proje çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda UNWomen, Turmepa, Çevko, Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yapılarak sahada öğrencilere sosyal sorumluluk odağında farklı içerikler sunuldu.

Yayın Tarihi: 02/05/2019