Çanakkale İmkân Karşısında İmanın Zaferidir


Çanakkale İmkân Karşısında İmanın Zaferidir

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Çanakkale Zaferi bayrağı uğruna canını feda etmekten asla çekinmeyen milletimizin “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” anlayışıyla verdiği destansı mücadelenin adı, imkân karşısında imanın zaferidir.

Tarihin dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele meydan okuyan asil milletimizin göğsündeki iman ve benliğindeki istiklal aşkının eseridir. Çanakkale Zaferi, milletimizin, şartlar ne olursa olsun kutsal bildiği vatanı, bayrağı ve ezanı için neler yapabileceğinin ve nelerden vazgeçebileceğinin göstergesidir. İstiklalimiz uğruna canından vazgeçen şehitlerimiz bizlere ilelebet yaşayacak bir vatan emanet etmiştir. Bugün, her bir ferdiyle milletimizin görevi bu emanete sahip çıkmaktır.

Çanakkale'de Kınalı Hasan’ların, on beşlilerin, Tıbbiyelilerin, Havranlı Koca Seyit’in, Halep’ten, Şam’dan gelerek bu mücadeleye katılanların ve milletimizin topyekûn ortaya koyduğu ruh, zafere ulaşmamıza vesile olmuştur. Bu ruh, bir asır sonra milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlara inerek hain darbe girişimine karşı koymasını sağlamıştır. Aynı şekilde bugün devlet ve millet olarak ortaya koyduğumuz mücadeleleri de Çanakkale’de tarih yazan ecdadımızdan aldığımız ilhamla vermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale’nin geçilmez, milletimizin yenilmez olduğunu tarihe altın harflerle nakşeden Zaferin 105. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna canını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.”


Yayın Tarihi: 17/03/2020