Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Turizm Yatırımları İnceledi


Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Turizm Yatırımları İnceledi

   Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yapımı süren yatırımları inceledi. İnceleme gezisinde kuş cennetini gezmeye gelen öğrenciler gören Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, onlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

   Türkiye'nin en büyük sulak alanlarından Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde turizm yatırımları devam ediyor. 352 kuş türünün yaşadığı delta, ülkenin en önemli doğal ve yaban hayatı koruma alanlarından da birisi. Kuş cennetini ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak için yatırımlar gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, göllerde gezinti yapılabilmesi için tekne alıp iki adet ahşap iskele yapımını tamamladı. Doğanca ve su basar ormanları bölgelerinde dinlenme turistik amaçlı kıl çadırları kuran belediye, ayrıca ağaçların arasında tahta yolarda yürünerek ulaşılan ahşap konaklama tesisinin yapımını da bitirdi.

   Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam ile bürokratlar, yeni alınan tekneye binerek, yapımı tamamlanan iskeleler ile Doğanca Kıl Çadırı'nda incelemelerde bulundu.

   Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra Su Basar Ormanları'ndaki ahşap turistik tesise geçti. Ağaçlara dokunulmadan yapılan ahşap mini konaklama tesisini gezerek, Samsunluların hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

   Turizm yatırımı inceleme gezisi sırasında Leylek TOKİ'yi ziyaret eden Fahrettin Ulusoy Ortaokulu Öğrencileri ile Su Basar Ormanları'ndaki kıl çadırda tabiat dersi gören Şehit Onbaşı Yücel Ünsal Ortaokulu öğrencilerini gören Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.


Yayın Tarihi: 10/05/2016