Karadeniz Kitap Fuarı Şehrimizin İtibarıdır


Karadeniz Kitap Fuarı Şehrimizin İtibarıdır

İLESAM Samsun İl Temsilcisi ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı  Ahmet Seven bu yıl  23 - 28 Şubat 2016 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Karadeniz Kitap Fuarının Samsun itibarı olacağını söyledi.

Ahmet Seven yaptığı açıklamada; “Karadeniz Kitap Fuarının ilki geçen yıl 18-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenmişti.

Bu yıl  23 - 28 Şubat 2016 Tarihlerinde TÜYAP Samsun Karadeniz Kitap Fuarı'nın ikincisi düzenlenecek.

İlkinde değerlendiremediğimiz veya gözden kaçırdığımız fırsatları bu yıl değerlendirerek, aradaki eksikliği gidereceğimiz kanaatindeyim.

Samsun ve çevre illerimizden çok sayıda kitapseverin ziyaret ettiği bu fuar şehrimiz açısından önemli bir fırsatlardan birisidir.

Şubat ayı içerisinde yapılması da zamanlama itibarıyla yerinde olmuştur. Önceki yıla oranla ziyaretçi sayısının birkaç katı daha artacağını düşünüyorum.

Ancak ilgili kurumlarımız fuar öncesinde hazırlıklarını şimdiden yapmaları gerektiğine de inanıyorum. Tüm okullarımız ve öğrencilerimizin kitap fuarını ziyaret edebilmesi için şimdiden program yapmaları uygun olacaktır.

Yüzün üzerinde yayınevinin katılacağı yine bir o kadar tanınmış yazarın davetlisi olduğu fuarda hem zengin bir kitap çeşidi hem de yazar söyleşileri fuara anlam kazandırmaktadır.

Kitaplara gösterecekleri ilgiyle vatandaşlarımızın ruh zenginliği de ortaya çıkacaktır. Yazarları ve kitapları evinde ağırlamak şerefi bir kez daha Samsun halkının önüne gelmiştir.

Hadiseyi yalnız ekonomik boyutuyla okuyup, şehrin tanıtımıyla tamamlayamaya çalışmak bu çabayı maddeleştirme anlamında eksik bırakacağını düşünüyorum. Bilinmelidir ki Karadeniz Kitap Fuarı şehrimizin itibarı, tarihi ve kültürel zenginliğidir.

Benim özellikle üzerinde durduğum husus kitap sevgisinin yediden yetmişe yeniden filizlenmesidir. Samsun Yazarlar Derneği olarak tüm halkımızı davet ediyor, bu sevgiye sahip çıkıp, hizmet etmeyi milli bir görev olarak görüyor, yine bu imkanı ayağımıza kadar getiren fuar organizasyon heyetine çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yeryüzünün en saygın misafirlerine gereken hürmeti gösterip, bu konuda saygıda kusur etmemeyi temenni ediyor, şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

Kitap Fuarı Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Atatürk Bulvarı  Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet Sok. No:2 Tekkeköy / Samsun adresinde açılacak.

 


Yayın Tarihi: 23/01/2016

Diğer Resimler

Karadeniz Kitap Fuarı Şehrimizin İtibarıdır