Karaaslan'dan "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" Kutlama Mesajı


Karaaslan'dan "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" Kutlama Mesajı

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

''1991 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla 03 Mayıs günü 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' olarak kabul edilmiştir. 03 Mayıs günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' olarak kutlanmaktadır.
Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri bulunmaktadır. Basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili ve önemli bir araçtır.

Özgür basın; demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkıda bulunur.

Halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan, kamuoyunun istek ve şikayetlerini yansıtma görevini üstlenen basın, insan haklarının da önemli güvencelerindendir.

Savaş ortamları da dahil zor şartlar altında kamuoyuna bilgi akışını sağlamak için büyük bir özveriyle sorumluluklarını yerine getiren; yerel-ulusal tüm basın kuruluşlarımızın “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü” kutlar, değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim''


Yayın Tarihi: 02/05/2016