Kudüs Semalarında Ezanın Susturulmasına İzin Vermeyeceğiz


Kudüs Semalarında Ezanın Susturulmasına İzin Vermeyeceğiz

Uluslararası Kudüs Vakıfları Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Camilerde sabah ezanlarının okunmasını yasaklamayı amaçlayan bir yasa tasarısı hâlen İsrail Parlamentosunda bekliyor. Böylesi bir konunun gündeme gelmesi dahi utanç vericidir. Bize her fırsatta din ve vicdan özgürlüğünden dem vuranların, bu konuda sessiz kalarak, adeta atılan bu adımı onaylaması ise ibretliktir” dedi.

KUDÜS DOSTLARINI, İSTANBUL’DA MİSAFİR ETMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

“Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatüh (Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerine olsun)” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs dostlarını, medeniyet ve tarih şehri, kıtaların kavşak noktası İstanbul’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs için, bu mukaddes şehrin istikbali için, dünyanın dört bir yanından davetimize icabet eden siz kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle, Kudüs’ün kardeşi, sırdaşı, gönüldaşı İstanbul’dan, dünyadaki tüm Kudüs âşıklarına selamlarımı, saygılarımı iletiyorum. Evliyalar ve enbiyalar şehri bu kadim başkentten, İslam’ın kalpgâhı Mekke-i Mükerreme’yi, Efendimizin gözbebeği Medine-i Münevvere’yi hürmetle, tazimle, hasretle selamlıyorum. Buradan, sizlerin aracılığıyla gözlerini, gönüllerini ve kulaklarını bize çevirmiş tüm mazlumlara en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 08/05/2017