Bakan Çağatay Kılıç’tan 15 Temmuz Mesajı


Bakan Çağatay Kılıç’tan 15 Temmuz Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz’un yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

 Bakan Çağatay Kılıç’ın mesajı şöyle:

 “Türkiye 15 Temmuz gecesi tarihinin en alçak, en kanlı girişimiyle karşılaşmıştır. Aziz milletimizin geleceğini ipotek altına almak isteyen Fetullahçı Terör Örgütü kırk yıllık ihanet tertibatının en kanlı ayağını o gece sergilemiş ve milletin vergisi ile alınan silahlar, tanklar ve uçaklarla yine milletin canına, birliğine, dirliğine kast etmiştir.

O gece zehrini damarlarımıza zerk etmek isteyen bu karanlık ve eli kanlı güruhun hak ettiği cevap, bu memleketin ebedi sahiplerinden gelmiş; bin yıldır huzurun ve barışın timsali olan bu topraklarda, FETÖ’cü hainlerin koparmak istediği sahte kıyamet; Türk Milleti’nin hakikî kıyâmı karşısında bozguna uğramıştır.

Merhum Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’mızda “Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın” diye seslendiği aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın kutlu çağrısına kulak verip, O’nun ve Sayın Başbakanımızın ardında sıra dağlar gibi saf tutmuş ve ‘bu hayâsızca akın’ı iman dolu göğsüyle durdurmuştur.

İhanet planını bozguna uğratan o ilk kurşunun sahibi Şehit Astsubayımız Ömer Halisdemir ve O’nun gibi nice kahraman askerimiz de o gece milletle el ele vererek, bir feda ve yiğitlik destanı yazmış ve bu ülkenin ordusunun bir Peygamber ocağı olduğunun altını kanlarıyla çizmişlerdir.

 O gece milletin meclisine bomba atanlar, milletin seçilmiş cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunanlar, memleketi kirli pençelerinin arasında tutabilmek için millete mermi yağdıranlar bugün adalet önünde hesap vermektedir. FETÖ isimli bu casuslar ve katiller çetesi; hem ilahi adaletin hem de Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin önünde en ağır biçimde yargılanacak ve cezalandırılacaktır.

Onların akıbeti er ya da geç tarihin tozlu sayfaları arasında yok olup gitmek olacaktır. Ama ikinci bir İstiklal Mücadelesi verdiğimiz 15 Temmuz tüm dünyaya göstermiştir ki; bu aziz ve asil millet zulmün, ihanetin ve kirli tuzakların hiçbir çeşidine asla boyun eğmeyecektir. Bu gerçeği dün Çanakkale’de haykıran ecdadımızın torunları, bugün tüm dünyanın hafızasını tazelemesi için bir kez daha haykırmakta beis görmemiş “şehit olur,  gazi olur ama asla esir olmayız” diyerek modern yüzyılın en büyük kahramanlık destanını yazmışlardır.

Haçlı Seferleri’nden Çanakkale Harbi’ne, Malazgirt’ten İstiklal Savaşı’na kadar sayısız oyunu dağıtan Anadolu çocuklarının; 15 Temmuz’daki şanlı direnişi bin yıl geçse unutulmayacaktır.

Demokrasiyi, milli iradeyi, bu ülkeyi Türkiye yapan bütün değerleri savunmak uğrunda hiçbir tehlikeden çekinmeyen, 15 Temmuz’u gerçek bir destana dönüştüren aziz milletimizin huzurunda saygıyla eğiliyor,15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde bedenlerini tanklara, bombalara siper eden kahraman vatan evlatlarını rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.”


Yayın Tarihi: 13/07/2017