SSK ve Bağ-Kur Emekli Aylıklarındaki Artış Oranı 49,25’e Yükseltildi


SSK ve Bağ-Kur Emekli Aylıklarındaki Artış Oranı 49,25’e Yükseltildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, TRT Haber’de çalışma hayatı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. 13 buçuk milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli aylıklarındaki artışın Ocak ayı itibariyle yüzde 49,25’e yükseltildiğini duyurdu.

Bakan Işıkhan, emekli maaşlarına yapılan zamma ilişkin sorulan soru üzerine şunları kaydetti:

“Emeklilerimize 2024 yılının ilk yarısı için yapılacak zam oranları belli olmuştu. Memur emeklilerimiz için yüzde 49.25 oranında artış sağlanmıştı. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz için gerçekleşecek oran yüzde 37,57, bu oranı son kabine toplantımızda 5 puan daha ilave ederek yüzde 42.6’ya çıkarmıştık. Bu düzenleme TBMM Genel Kurulu’na sunuldu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak ben, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve AK Parti Grup Başkanımız Sayın Abdullah Güler’in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik ve çalışmalar sonrasında belli bir noktaya ulaştık. 13 buçuk milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı Ocak ayı itibariyle yüzde 49,25’e yükseltiyoruz.”

 Resmi gazete’de yayınlandıktan sonra bir hafta içerisinde aylık farkları hesaplara yatmış olacak.


Yayın Tarihi: 24/01/2024 - 12:15