Karaaslan’dan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı


Karaaslan’dan  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Kamuoyunun haber alma hakkı doğrultusunda tarafsızlıktan taviz vermeden doğru, hızlı ve eksiksiz bilgilendirme görevini icra eden basın, toplum nezdinde çok önemli bir vazife üstlenmektedir. Basın ahlak ilkeleri temelinde toplumun farklı kesimlerinin beklenti ve taleplerini dile getirerek sorunların çözüme kavuşması hususunda gayretli çalışmalar ortaya koyan medyanın toplum hayatında doldurulamaz bir yeri vardır. Büyük bir fedakârlıkla enerjisini milletimizin doğru haber alması için harcayan basın emekçilerimizin çabaları her türlü takdiri hak etmektedir.

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni iletişim kanalları aracılığıyla bilgi kirliliğinin hızla yaygınlaştığını, yalanın gerçeklerin önünü kapattığını, algının pek çok alanda hâkim olduğunu üzülerek görmekteyiz. Bu noktada görevini hassasiyetle ve sorumluluk bilinciyle sürdüren basınımızın, ülkemizin hakikat mücadelesine ve demokrasimize güç kattığına inanıyoruz.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, fedakârca ve özveriyle çalışan ulusal ve yerel basın emekçilerinin bu özel gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”


Yayın Tarihi: 09/01/2022