Türkiye’de Olduğu Gibi 19 Mayıs İlçesi de Kudüs İçin Ayakta


Türkiye’de Olduğu Gibi 19 Mayıs İlçesi de Kudüs İçin Ayakta

ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yolunda attığı adımlarına karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi, 19 Mayıs İlçesinde de Cuma namazı çıkışı merkez camii önünde “Kudüs Cuma’sı” adıyla basın açıklaması yapılarak atılan adım protesto edildi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ABD Başkanı Donald Trump’ın büyükelçiliği Kudüs’e taşıma ve İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıması girişimine sert tepki gösterdi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu” ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizde sorunları derinleştirmiştir. Bu bölgemizde barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek, Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. ABD’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği” Dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanlar kenetlenerek, bütünleşerek engel olabilir. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs insanlığın ortak nabzının attığı kutsal bir mekândır. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.


Yayın Tarihi: 07/12/2017