Karaaslan Terme’de Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu


Karaaslan Terme’de Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun’un Terme ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından ev, iş yeri ve tarım arazilerinde zarara sebep olan sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

İstanbul seçimlerinin hemen ardından incelemelerde bulunmak üzere geldiği Terme’de, yaşanan sel ve alınan tedbirler ile yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgi alan ve vatandaşları dinleyen Karaaslan incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “22 Haziran tarihinde Terme ilçemizde etkili olan aşırı sağanak yağışın neden olduğu sel ve su baskınları maalesef ilçemizde maddi zarara sebep oldu. Zararın tespiti ve telafisi için Samsun Valiliği’miz, Büyükşehir Belediye’miz, İlçe Belediyeleri’miz, İlgili Bakanlıklarımız, AFAD ve DSİ sahada tüm imkânlarıyla seferber olmuş durumda. İlk incelemelerin sonunda, Terme ilçemizde yaşanan su baskını sonucunda Evci, Sakarlı ve Hüseyinmescit Mahalleleri’mizde hasar meydana gelmiştir. Evlerde, yollarda ve elektrik hatlarında meydana gelen arızalara müdahale ediliyor, aksaklıkların giderilmesi ve Terme başta olmak üzere ilçelerimizde bir an önce hayatın normal akışına dönmesi için büyük bir gayret sarf ediliyor. İncelemelerimiz sırasında, selin sebep olduğu zararın büyük oranda giderilmeye başlandığını gördük, alınan tedbirler hızla hayata geçiriliyor.” ifadelerine yer verdi.

Ekiplerin sahada hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini ve zararların giderilmesi için tüm ekiplerin koordineli bir çalışma yürüttüklerini aktaran Karaaslan, “Çalışmalarla birlikte konutlarında hasar oluşan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları karşılanacak ve yaralar en kısa zamanda sarılacak.” dedi.

Bölgedeki incelemelerinin ardından Karaaslan, sel ve su baskınından zarar gören vatandaşların sıkıntılarını dinledi, geçmiş olsun dileklerini iletti. Karaaslan’a incelemelerinde AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim Ar, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve DSİ 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak eşlik etti.

Daha sonra ilçedeki genel durum ve alınan önlemlerle ilgili, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katıldığı bir Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.


Yayın Tarihi: 23/06/2019