Karaaslan: ‘Gençlerimizin Dünya’ya Söyleyeceği Sözü Var’


Karaaslan: ‘Gençlerimizin Dünya’ya Söyleyeceği Sözü Var’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi MUN Kulübü’nün düzenlediği konferansa katıldı.

“Geleceğe Tanıklık Etmek” ana temasıyla; 9 il, 18 farklı liseden 182 öğrencinin katılımıyla düzenlenen, Dünya meselelerinin İngilizce ve Arapça tartışılacağı “ATAMUN ’19 Model Birleşmiş Milletler Konferansı Açılış Töreni”ne katılarak bir konuşma gerçekleştiren Karaaslan, Türkiye’nin insani ve vicdani dış politikası ve gençlerin vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Gençlerimizin Dünya’ya Söyleyeceği Sözü Var”

“Türkiye bugün hem ülke olarak geldiğimiz noktada hem de basiretli, ferasetli ve güçlü yöneticilerimizle Dünya meselelerinde sorumluluk alan güçlü bir ülkedir.” diyen Karaaslan, “Birleşmiş Milletler kürsüsünden tüm Dünya’nın gözünün içine bakarak “Dünya, Beş’ten Büyüktür” diyen güçlü bir liderimiz var. Cumhurbaşkanımız’ın bugün omuzlarına alarak taşıdığı büyük sorumluluğu, gelecekte ülkemizi en iyi yerlerde temsil edecek irade olarak kendini yetiştirmiş, donanımlı gençlerimiz üstlenecektir. Ayaklar altına alınmaya çalışılan değerleri yeniden ama daha güçlü şekilde ayağa kaldıracak olan sizlersiniz.

Yabancı dil bilmekle yetinmeyip bugün Dünya meselelerini tartışacak hale gelmeniz bugünümüze ve geleceğimize dair duyduğumuz büyük bir umuttur. ATAMUN ’19 Model Birleşmiş Milletler Konferansı vesilesiyle ülkemizin bakış açısıyla Dünya meselelerini tartışarak, Türkiye’nin perspektifini Samsun’dan tüm Dünya’ya anlatarak çok değerli bir işin altına imzanızı atacaksınız.

İnsan hakları, demokrasi, özgürlükler, kadın hakları söz konusu olduğunda yüksek perdeden konuşmayı alışkanlık haline getirenlere bizim gençlerimizin söyleyeceği çok şey var. Çünkü bizim; insanlığın derdiyle dertlenme, sorun varsa çözen olma gibi bir sorumluluğu omuzlarımıza yükleyen yüce bir dinimiz, tarihi sorumluluğumuz ve köklü medeniyet bilincimiz var.” ifadelerine yer verdi.

 “Irkçılığın, Nefretin, İslam Düşmanlığının Son Örneğidir”

Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentinde bulunan iki camiye düzenlenen silahlı saldırıya da değinen Karaaslan, “Güne, hepimizi derinden üzen vahim bir olayla, vahşi bir terör saldırısıyla başladık. Cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda ne yazık ki çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini öğrendik. Gittikçe yükselen İslam ve yabancı karşıtlığı, Dünya’yı tehdit etmeye devam eden ırkçılığın ve yayılan nefretin son örneği olarak gerçekleştirilen vahşi saldırıda hayatlarını kaybedenlere Yüce Mevla’mdan rahmet diliyor, terör saldırısını en sert biçimde kınıyorum. Bu tür saldırıların asla kabul edilebilir ve makul tarafı yoktur, Dünya’ya düşen açık yüreklilikle bu ve benzeri saldırılara en net cevabı vermek ve düşmanlığı körükleyen, nefreti besleyen akımlarla mücadele etmektir.” açıklamasında bulundu.


Yayın Tarihi: 14/03/2019