İYİ Parti Grup Başkan Vekili Ayvaz’dan Başkan Demir’e Sert Tepki


İYİ Parti Grup Başkan Vekili Ayvaz’dan Başkan Demir’e Sert Tepki

Mustafa Demir’den Hukuksuzlukta son nokta!

Bu kez ihaleye çıkmadan araziyi vereceği firma isim ve adresini de açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduğu imar değişikliği raporunda satışa hazır hale getirdiği yeri kime vereceğini de ilan etti

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Dr. Ayhan Ayvaz Mustafa Demir’in bu kararına sert tepki gösterdi

Ayhan Ayvaz: “SBB Başkanı Sayın Demir, imar planları yoluyla yerin fonksiyonunu değiştirmek suretiyle satışa hazır hale getirirken yeri kime vereceğini de peşinen ilan ediyor” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi imar uygulamaları ve yasa tanımazlığına bu kez de adrese teslim ihaleyi ekledi. Demir, Belediye Meclisi’ne sunduğu imar uygulaması raporunda, Terme’de Akçay Mahallesi sınırları içerisinde, 81.439,68 m² büyüklüğündeki 192 ada 88 numaralı parsel alanının üzerinde üretim yapan Kastamonu Entegre Ağaç San. Ve Tic. A.Ş.’ye vereceğini de bildirdi.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’İN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORUNDA NE BİLDİRİLİYOR?

Meclise sunulan Raporda şu skandal ifadeler yer aldı:

“Terme ilçe belediye sınırlarında. Akçay Mahallesi sınırları içerisinde, F37d.13b3a, F37d.136.3b paftalarının bulunduğu alanda, belediye hizmet alanı kullanımının depolama alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin; 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hazırlanmıştır.

Uygulama imar planına konu alan komşuluğunda, 81.439,68 m² büyüklüğündeki 192 ada 88 numaralı parsel alanı üzerinde Kastamonu Entegre Ağaç San. Ve Tic. A.Ş. bulunmakta olup, mevcut sanayi tesisi bünyesi içerisinde, yonga levha (sunta) ve melamin kapli yonga levha (yongalam) üretimi yapılmaktadır. Söz konusu parselin uygulama imar planı ölçeğinde sanayi ve depolama kullanımına yönelik plan kararı bulunmaktadır.

Tesisin üretim prosesi gereği, hammadde stok sahası ile birlikte mevcut planlı saha içerisinde üretim gerçekleştirilmektedir. Yeni yatırımlar ile birlikte üretim kapasitesinin arttırılması planlandığından, mevcut üretimin gerçekleştirildiği planlı sahanın büyütülerek, yeni depolama sahalarının oluşturulmasının zorunlu hale geldiği görülmektedir.

Bu kapsamda, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun görev, yetki ve sorumluluklarını belirleyen 7.Maddesi ile Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin hükümleri uyarınca, sanayi tesisine bitişik konumdaki belediye hizmet alanı kullanımı, depolama alanı olarak yeniden düzenlenerek plan değişikliği yapılmıştır. Planlama alanı yaklaşık 1.20 hektardır. “

BU KONU KAMU İHALE KANUNU’NUN HANGİ MADDELERİNDE YAZIYOR?

Ayvaz, Meclis’e satışa hazır hale getirilen arazilerle ilgili raporlarda ilk kez arazinin kime verileceğinin de yer aldığını, kanunsuz ve hukuksuzluklara akıl almaz bir uygulamanın da getirilmeye başlandığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan  Ayvaz şu ifadelere yer verdi:

“Bu konu belediye ve kamu ihale kanunun hangi maddelerinde yazıyor ben bulamadım kendisi bu konuyla ilgili bize ilgili kanun yönetmelik veya hukuki uygulamaları gösterirse biz de sayesinde bir konuyu daha öğrenmiş oluruz.

Bugüne kadar Nazım ve Uygulama İmar Planlarıyla, park veya yeşil alanların, refüj alanlarının imara açılarak satıldıklarını veya satmaya çalıştıklarını çok gördük, bunların dışında meclis gündem eklerinin eksik geldiğini ve ne hikmetse bu maddelerle ilgili de mutlaka bir sorun olduğunu da gördük, komisyon toplantılarında olmamıza rağmen sorduğumuz sorulara cevap alamadığımız toplantıları da gördük.

Gündem maddesinin eklerinin farklı, komisyon toplantısında bilgi verilmeden evrakların değiştirildiklerini de gördük. Daha ne mi gördük?  Sayın Başkanın Hukukun verdiği kararları boşa çıkarmak için mahkeme kararlarını karşılamadığı halde küçük değişikliklerle kafasına koyduğu işi yapmak için verdiği mücadelelerini de gördük. Bunların Başında Atakum’daki Yalı Kafe’nin durumu ve temmuz meclisinde ne yapacağını söylemesi,

 Hatta kendisinin bizzat mahkeme kararını vermeden satışa çıkartmayacağım dediği Kurupelit Yat Limanındaki araziyi satışa çıkartmayacağını söylemesine rağmen satışa çıkarttığını gördük. Biraz daha düşünecek olsak kim bilir daha neler gördüğümüzü sizlere söylemeyi unuttuğumuzu göreceğiz” dedi.


Yayın Tarihi: 17/07/2023 - 14:27