İtfaiye Görevde Giresun Güvende


İtfaiye Görevde Giresun Güvende

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından geride bırakmış olduğumuz 2017 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Giresun İtfaiyesi mesai saati gözetmeksizin, 7/24 olaylara karşı halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla itfaiye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kentimizde yangın güvenlik standartlarının yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Malzeme,  teçhizat ve personel olarak bölgenin en gelişmiş yapılarından birine sahip olan Giresun İtfaiyesi en son teknolojik donanıma sahip itfaiye araçları, yangın söndürme ekipmanları, trafik kazalarında ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılan kesici, ayırıcı, destekleyici, atlama yatağı ve yine su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmaları için 10 metrelik tekne ve dalış takımları gibi malzemeleri mevcuttur. Ve gün geçtikçe de araç ve gerek kapasitesini artmaktadır.

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2017 yılı içinde şehir merkezi ve köyler olmak üzere elektrik kontağı, dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana gelen 284 yangına müdahale edildi. Ayrıca 6765 ton içme suyu, 102 adet su çekme, 236 tane hayvan kurtarma, 258 defa kargo araçla çalışma, 364 işyeri denetim raporu ve 227 asansörden adam kurtarma gibi işlemler deneyimli ve tecrübeli ekiplerimiz tarafından sorunsuz bir şekilde yapıldı.

Yine yıl içinde okullar, fabrikalar, iş yerleri, hastaneler, kamu kurumları ve benzeri yerler olmak üzere 147 kez eğitim ve tatbikatlar deneyimli personeller tarafından vatandaşlarımıza verildi.


Yayın Tarihi: 22/01/2018