Canik'te '15 Temmuz' Sempozyumu


Canik'te '15 Temmuz' Sempozyumu

Canik Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 1. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen 8. Uluslararası "15 Temmuz Bağlamında Din ve Toplum" Sempozyumu sona erdi. İki gün süren sempozyumda, hain darbe girişimi dini ve toplumsal açıdan enine boyuna ele alındı.

Canik Belediyesi öncülüğünde, OMÜ İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak amacıyla Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Uluslararası "15 Temmuz Bağlamında Din ve Toplum" konulu sempozyum sona erdi. İki gün süren sempozyumda, bilim insanları geçtiğimiz yıl terör örgütü FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi dini ve toplumsal açıdan ele aldı.

‘BU SEMPOZYUM FARKLI’

Sempozyumun kapanışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, amaçlarının hain darbe girişimini unutturmamak ve 15 Temmuz ruhunu diri tutmak olduğunu belirtti. Bugüne kadar 8 uluslararası sempozyum gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Genç, “Her biri birbirinden önemli olan sempozyumlarımız arasında son sempozyumumuzu ayrı bir yere koyuyoruz. Çünkü ülkemizin ve milletimizin birliğine, bağımsızlığına kast eden FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği hain darbe girişimini iyi analiz etmemiz ve bir daha böyle hainlere fırsat vermememiz açısından önemli buluyoruz” dedi.

‘KİTAP HALİNE GELECEK’

Sempozyumda bilim insanlarının bildirilerinin kitaplaştırılacağını da belirten Başkan Genç, “Bugünü kadar bütün sempozyumlarımızı kitaplaştırarak insanlarımızın istifadesine sunduğumuz gibi bu sempozyumumuzu da kitap haline getireceğiz. İnanıyorum ki bu değerli bilgiler insanlarımızın daha da aydınlanmasına, din kisvesi altında insanlarımızı kandıranların buna bir daha fırsat bulamamasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Sempozyumumuza uzaktan ve yakından katılarak katkı sağlayan değerli akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINDI

Sempozyumun sonunda Başkan Genç, katılımcı akademisyenlere katkılarından dolayı hediye verdi. İki gün süren sempozyumda, bilim insanları "Din ve toplum İlişkisi bağlamında 15 Temmuz'un Zihniyet Analizi", "FETÖ'nün Yapısökümü", "15 Temmuz ışığında Din-Devlet İlişkilerini Yeniden Düşünmek", "Müslüman Toplumlarda Dinin Şiddet ve İstismar Aracı Olarak Kullanımı" gibi konuları ele alındı.


Yayın Tarihi: 15/07/2017