İtalya’nın Alba Kenti İle Fındık Kardeşliği


İtalya’nın Alba Kenti İle Fındık Kardeşliği

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Başkanvekili, Başkan Yardımcı ve Meclis Üyelerinden oluşan 8 kişilik heyetle Kardeş Şehir protokolü imzalamak üzere İtalya’nın Alba kentine gitti.

Ülkelerinde fındık üretimiyle öne çıkan Giresun ile İtalya’nın Alba kentleri, kardeş şehir protokolü imzaladı.

Alba kentinde bugün açılışı gerçekleştirilen 87’nci Uluslararası Beyaz Trüf Mantarı Fuarı, Türkiye ile İtalya arasında yeni kurulan bir ortaklığa ev sahipliği yaptı.

Fuarın açılışında düzenlenen özel bir törenle Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Alba Belediye Başkanı Maurizio Marello, kardeş kent protokolü imzalayarak, Giresun ve Alba’yı kardeş şehir ilan etti.

Konuşmasında Giresun’un Türkiye’nin fındık başkenti olduğunu ifade eden Aksu, “ Farklı coğrafyalarda ve farklı kültürlerde yaşasak dahi hepimiz bir dünya insanıyız kurduğumuz bu dostluk köprüsü ekonomik olduğu kadar kültür paylaşımını dostluğu ve kardeşliği sağlayacaktır. Sizlere fındığın başkenti, kirazın  anavatanı Giresun’dan selam getirdim. İki kent arasında derin bir bağ kurmak istedik. En önemli ortak noktamız, fındıklarımız” dedi.

Marello da Giresun ve Alba arasındaki bu kardeşlik fikrinin, Türkiye’de de üretim yapan İtalyan Ferrero çikolatalarının başkanı Büyükelçi Francesco Paolo Fulci’den çıktığını belirtti.

Giresun’daki fındık üretimiyle bölgelerindeki üretimin benzediğini dile getiren Marello, "Bu protokol, dostluk ve kardeşlik köprüsü kurma arzusunu gerçekleştirme, kültürel, turistik, ticari değişimler sağlama ve her şeyden öte bu ülkeyle yakınlaşma imkanı verecek" ifadesini kullandı.

Alba kentindeki imza törenine katılan Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Hami Aksoy da yaptığı açıklamada, "Bugün imzalanan bu protokol, Türk ve İtalyan halkları arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişimine katkı da bulunacaktır. Toplumlararası ilişkilerin gelişimi kadar ekonomik ve ticari ilişkilere de olumlu etkisi olacağına inanıyorum" dedi.

İtalya’nın Alba kenti Belediye Başkanı beraberindeki heyetle, 27 Mart’ta Giresun’a gelip Kardeş Şehir protokolü imzalamıştı.


Yayın Tarihi: 07/10/2017