Perşembe Yaylası’nda Çevre Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı


Perşembe Yaylası’nda Çevre Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda bulunan gölet etrafında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

 

Ordu’nun ve Karadeniz’in en önemli turizm noktalarından biri olmaya aday, menderesleri ve muhteşem manzarasıyla ünlü Perşembe Yaylası’nı cazibe merkezi hâline getirmek amacıyla çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından, gölet etrafında çevre düzenleme çalışması yapıldı.

Yayla merkezindeki sokaklarda toplam 6.000 m2lik prefabrik beton, parke ve bordür döşeme çalışması yapılarak yollar toz ve topraktan kurtuldu.

 

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI OLUŞTURULDU

 

Perşembe Yaylası'nda Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Enver Yılmaz, "Gölet etrafında vatandaşların güvenli bir şekilde gezip dinlenebileceği ve yaylanın doyumsuz manzarasını seyredebileceği alanlar oluşturduk. Yürüyüş ve bisiklet yoluyla oturma terasları yaptık. Yürüyüş yolu ve oturma teraslarının kenarlarına ahşaptan korkuluk yapmak suretiyle bu alanlarda hem güvenlik hem de doğallık sağladık" diye konuştu.

 

ÇOCUK PARKI VE OTOPARK DA YER ALIYOR

 

Proje kapsamında ziyaretçiler için bir otopark, çocukların gönüllerince eğlenebileceği ve içerisinde değişik oyun gruplarının bulunduğu bir de oyun parkı oluşturulduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Perşembe Yaylası'na gelen turistler, tamamlanan çevre düzenleme çalışması ile daha kaliteli zaman geçirecek" açıklamasında bulundu.


Yayın Tarihi: 15/09/2016