Fatsa Sazcılar Memba Suyu OSKİ Tarafından Denetleniyor


Fatsa Sazcılar Memba Suyu OSKİ Tarafından Denetleniyor

OSKİ Genel Müdürlüğü Fatsa ilçesi Sazcılar Mahallesi’nde kaynağı bulunan ve halka açık muhtelif noktalardaki çeşmelere su iletimini sağlayan Sazcılar kaynak suyunda şebeke hattı yenilenmesi ile çeşme ve depolarında bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi.

ŞEBEKE HATLARI İLE ÇEŞMELERDE BAKIM, ONARIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILDI

Kaynağı Sazcılar Mahallesi’nde bulunan memba suyu, Fatsa ilçesinin muhtelif noktalarında halka hizmet veriyor. Özellikle yöre halkı tarafından şifa niyetine içilen, manevi değeri de bulunan memba suyunun şebeke hatları ve çeşmeleri OSKİ Fatsa Şube Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler tarafından temizlenerek şebeke hatlarında yenilemeler yapıldı. 110 metre kotundan çıkan memba suyu, 2.000 metre uzunluğundaki şebeke hattı ile yenilendi. Fatsa ilçe merkezindeki 4 ayrı noktadaki çeşmelerin ise bakım, onarım ve temizlikleri yapıldı. Çeşmelerin kurnaları, tarihi dokusuna uygun Osmanlı motifli kurnalar ile değiştirildi.

ÇALIŞMALARIN YAPILDIĞI ÇEŞMELERE KURUMSAL TABELALAR ASILDI

İçme sularını sürekli kontrol ederek analiz çalışmalarını sürdüren OSKİ laboratuvar denetim ekibi, Sazcılar memba suyunun çıkış noktaları olan bu çeşmelerden sürekli örnekler alarak mobil laboratuvar aracında suyun değerlerini ölçüyor. Ayrıca çalışmaların olduğu yerlere“ Bu İçme Suyunun Analizi OSKİ  Tarafından Yapılmaktadır” yazan tabelalar konularak, kurumsal faaliyetler de sürdürülmüş oluyor.


Yayın Tarihi: 24/04/2016