İlkadım’daki Bu Parkta Çocuklara Engel Yok


İlkadım’daki Bu Parkta Çocuklara Engel Yok

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,Engelli çocukların da sosyal yaşamdan faydalanmasını sağlayacak “Engelsiz Çocuk Parkımızla”her çocuğun oyun hakkı vardır, ilkesinden yola çıkarak engelli ve engelsiz çocukların bir araya getirilmesi amaçlayan örnek bir çalışmaya imza attık”dedi.

İlkadım Belediyesi, engelli çocukların aileleri ve arkadaşları ile birlikte keyifli vakti geçirebilmesi için yeni yaptığı “Engelsiz Oyun Parkı’nı kullanıma açtı. Gazi Parkta İlkadım ilçesine kazandırılan yeni parkta engelli çocuklara yönelik engelsiz oyun grupları yerleştirildi.

Kente yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren İlkadım  Belediyesi, tüm kesimlerin talep ve ihtiyaçlarına yönelik park projeleri geliştirmeye devam ediyor. Engelsiz kullanıma uygun olarak tasarlanan oyun grupları ile engelli çocuklar bir yandan eğlenirken bir yandan da açık havada sosyalleşme olanağı bulunduğu alanda düşmelerde yaralanma ve sakatlanma riskini sıfıra indirmek için kauçukla kaplanmış zemini ile güvenliği ön planda tutuyor. Engelli çocuklara uygun oyun gruplarının yanı sıra çocuk oyun alanı, yine engelli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek çay bahçesi ve dinlenme alanlarını da içeriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Gazi Park’a kurulan engelli oyun grubu engelli bireylerin yanı sıra normal çocukların da kullanabileceği yapıya sahip.

“Engelli çocuklarımıza ne yapsak az”

Engelli bireylere engelsiz bir ortamda hazırlanan parkta engelli-engelsiz tüm çocuklarımız burada bir arada oyun oynayabilecek, birbirleriyle daha çok iletişim kuracak ve aralarında hiçbir fark olmadığını daha iyi anlayacaklarını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “İlkadım Belediyesi olarak ilçemizde bir ilke imza attık ve engelli çocuk parkı projesini hayata geçirdik. Artık onların da diğer çocuklar gibi buraya gelerek doyasıya parkın keyfini çıkartmalarını istiyoruz. Engelli çocuklarımıza ne yapsak azdır. Bir gün biz de engelli olabiliriz, onlara toplum olarak daha iyi bir şekilde yaklaşmalıyız. İlkadım Belediyesi olarak engellilere kapımız sonuna kadar açık. Engelli ve engeli olmayan çocukların birlikte oyun oynayabildiği park alanlarını İlçemizde yaygınlaştırmayı planlıyoruz” dedi.


Yayın Tarihi: 20/08/2021