İlkadım’da 670 Çocuk Erkekliğe İlk Adımını Attı


İlkadım’da 670 Çocuk Erkekliğe İlk Adımını Attı

670  İlkadım'lı çocuğun sünnet işlemini ücretsiz yapan İlkadım Belediyesi, çocuklar için muhteşem bir sünnet şöleni düzenledi. Sünnet kıyafetleri belediye tarafından ücretsiz karşılanan minik çocuklar Büyük Anadolu Hastanesi'nde steril bir ortamda uzman doktorlar tarafından gerçekleşen sünnet operasyonu öncesi aileleriyle birlikte unutulmaz bir gün yaşadı.

İlkadım Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Sünnet Şöleni’nin 26.si İlkadım Belediyesi Hizmet Binasının önünde gerçekleşti. İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sahipliğinde gerçekleşen Sünnet Şöleninde 670 çocuk delikanlılığa ilk adımlarını atmış oldu.Şölene  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,eşi Lütfiye Demirtaş,Başkan Yardımcıları Ramazan Bayraktar,Şerif Mırık, belediye meclis üyeleri belediye birim amirleri sünnet olacak  çocukların aileleri ve çok sayıda vatandaş  katıldı.

''Çocuklar bizim geleceğimiz yarınlarımız''

Açılışta selamlama konuşması yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş '' Sürpriz eğlenceler ve animasyon gösterileriyle dolu olan sünnet şöleninin, anne babalar için erkek evlatlarının ilk mürüvvetini gördüğü mutlu oldukları günlerden biri olarak hatıralarda kalacak. İlkadım'da yaşayan çocuklarımızın bu mutluluklarını paylaşmaktan buna vesile olmaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Bu geleneğimiz inşallah bundan sonraki yıllarda da artarak devam edecek.Çocuklar bizim geleceğimiz, canlarımız yarınlarımız.Bu gün bu çocuklarımızın sünnetlerini göreceğiz inşallah Allah anne ve babalarına yarın bu çocukların mürüvvetlerini, mutluluklarını görmeyi de nasip etsin” dedi.

''Başkan Demirtaş sünnet olan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi''

Çocuklar için birçok gösterinin hazırlandığı Sünnet Şöleni’nde bir araya gelen çocuklar sürprizlerle dolu saatler yaşayarak, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Vosvos araçlar ile tur atan sünnet çocukları ilgi odağı oldu. Palyaço gösterisi ve İlkadım Belediyesi Türk Halk Oyunları gösterileri ile sünnet çocukları ve aileleri neşeli dakikalar geçirdi.Yüz boyama ve birbirinden güzel eğlenceli faaliyetlerin yer aldığı etkinlikte çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,İnsan odaklı hizmet anlayışlarının devam edeceğini kaydetti.


Yayın Tarihi: 26/07/2019