Kızılay, Vekâletle Kurban Kesim Bedellerini Açıkladı


Kızılay, Vekâletle Kurban Kesim Bedellerini Açıkladı

Kızılay, Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası vekâlet bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak açıkladı. Türkiye ile birlikte 51 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibi Kızılay ile Kurban bereketini yaşayacak.
 
Kızılay, geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nı düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu. İbadetini Kızılay aracılığıyla yapmak isteyenlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla seslenen Kızılay, Türkiye dâhil 51 ülkede 180.000 vekâlet sahibi adına kurban kesip, gerek kurban eti ve konserve dağıtımı, gerekse aşevlerinden vereceği yemeklerle yaklaşık 4.500.000 milyon kişiye kurban bereketini yaşatacak.
 
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kurban Bayramı’nın bereket ve neşesinin tüm dünyada yaşanması için büyük bir seferberlik başlattıklarını ifade ederek, “Kurbanda Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde kurbanlıklar veterinerler tarafından seçilerek modern kombinalarda İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. Dini vecibeler açısından vatandaşlarımızdan işi son güne bırakmamalarını istiyoruz. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak. Yurt içinde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri anlık, aşevlerinde ve kıyma ile kuşbaşı konservesi yapılarak yıl boyu dağıtılacak. Yurt içinde kesilen kurban etlerinden elde edilecek kıyma ve kuşbaşı kavurmaları, 800 gramlık, 5 kilogramlık ve 10 kilogramlık kutularda konserve haline getirilecek. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt dışında kesimi yapılan kurbanlıkların etleri ise anlık olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 4.500.000 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketi taşınacak.”
 
51 ülkede 180.000 hisse kurban kesimi gerçekleştirilecek
 Kurban etleri her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki yoksullara ulaştırılacak. Bu seneki kurban organizasyonunun Türkiye ile birlikte 51 ülkede gerçekleştirileceğini belirten Dr. Kınık, “Vekâletini Kızılay’a verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 850 lira, yurt dışında 725 lira olarak belirlendi. Bu kesimleri, Türkiye’de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
  
Bağış nasıl yapılıyor?
 Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay mobil bağış uygulamasını, internet bankacılığını, www.kizilay.org.tr internet adresini, 168 ücretsiz çağrı merkezini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını ve Kızılay Şubelerini kullanarak vekâletlerini verebilecek.
 
Taksit imkânı sunuluyor
 Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından yararlanabiliyor. Vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlarımız ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağışı menüsünü kullanarak online ödeme yapabilecek. Ayrıca 0090 216 168 11 22 numaralı telefondan Kızılay'ın danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekâlet bedelini ödeyebilecek. Vatandaşlarımız, Almanya'daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekalet bedelini ödeyebilecek.
 
Kaynak: kizilay.org.tr


Yayın Tarihi: 11/07/2019