İlkadım Gençlik Merkezi’nin Tanıtım Programı Gerçekleştirildi


İlkadım Gençlik Merkezi’nin Tanıtım Programı Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi olan İlkadım Gençlik Merkezi’nin tanıtım programına katıldı.

İlkadım Gençlik Merkezi tanıtım programında bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, "Türkiye’nin en büyük olma özelliğine sahip bir gençlik merkezinin İlkadım’da olması sevindirici bir durum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla kurduğumuz sağlam iletişimler ve Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ’ın ilçemize kazandırdığı spor yatırımları ile İlkadım’da gençlerimizi spor etkinlikleri ile geleceğe daha güvenle hazırlıyoruz. İlçemize kazandırdığı hizmetler için Sayın Bakanımız Akif Çağatay KILIÇ’a huzurlarınızda çok teşekkür ederim. Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi'nin tüm Samsunlu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum “dedi.

‘ESKİDEN SPOR SALONLARININ ADI KAPALI SPOR SALONLARIYDI, ŞİMDİ BUNLAR AÇIK SPOR SALONLARI HALİNE GELDİ’

        Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Bu gün bu gençlik merkezimizin tanıtımını yapıyoruz. Sayın Bakanımızla beraber bu gün burayı gezeceğiz. Sayın Bakanımıza ben huzurlarınızda şükranlarımı iletmek istiyorum. Bu gençlik merkezleri insana dokunan bir yer. Tabi ki, bu gençlik merkezleri sadece Samsun’da yapılmıyor, tüm Türkiye’de yapılıyor. Türkiye genelinde iki milyonu aşkın öğrenciler bu merkezlerden eğitim aldı. Eskiden spor salonlarının adı kapalı spor salonlarıydı, şimdi bunlar açık spor salonları haline geldi. Bu tarz salonlara çok ciddi paralar harcanıyor. Bu gençlik merkezlerinin 24 saat işleyen mekanizmalar haline gelmesi gerekiyor. Gençlik merkezleri işte bunu başardı. Bu merkezde gençlerimiz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına hazırlanıyorlar. Yani uluslararası işaret dilini, ulusal işaret dilini öğreniyorlar ve değerler eğitimini alıyorlar.”dedi

 ‘TÜKETİM TOPLUMU OLMAKTAN ÇIKIP, ÜRETİM TOPLUMU OLMANIN YOLU DA BİR TAKIM ŞEYLERİ ÖĞRENMEKTEN GEÇİYOR’

Vali  ŞAHİN konuşmasının devamında, “Bu merkezlerde gençlerimiz sınıflarında farklı eğitimler alıyorlar. Kemandan neye, sazdan kemençeye kadar eğitim alıyorlar. Bilgisayarla ilgili yazılım dillerini öğreniyorlar. Bunlar son derece güzel. Tüketim toplumu olmaktan çıkıp, üretim toplumu olmanın yolu da bir takım şeyleri öğrenmekten geçiyor. Eğer biz bunu başarabilirsek gençleri yönlendirir, yönetebilirsek inşallah ülkemiz Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı 2023 yılında dünyada en büyük ilk on ekonomi arasına girmeyi başaracak. Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı var. İlimizde 17 Temmuz’da İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın açılışını yapacağız. Çok az rötuşlar dışında bütün salonlarımız bitti. Bu gençlik merkezi Türkiye’nin hem en büyük hem de çok kaliteli bir gençlik merkezi oldu. Ben huzurunuzda size şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Buranın 24 saat açık tutulabilen gençlerin, öğrencilerin arı kovanı gibi girip çıktıkları yer olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ yaptığı konuşmasında, “3 hafta önce gençlik merkezi sayımız 275’ idi. Şu anda sayı 279’a çıkmış durumda. 3 hafta içerisinde 4 gençlik merkezi açmış durumdayız. Önümüzdeki dönem içerisinde 121 tane daha gençlik merkezimizin açılışı olacak. Böylece sayı 400’e yaklaşmış olacak. Bu gençlik merkezlerindeki faaliyetlerimizin tüm Türkiye’de, tüm vatandaşlar tarafından kullanılmasının önü açılacak. Gençlik merkezlerimiz bizim tarafımızdan inşa ediliyor, işletiliyor ve yönetiliyor. Bu gençlik merkezleri herkese açıktır. Vatandaşlarımız buradaki faaliyetlerden ücretsiz olarak faydalanabilirler. Türkiye’nin en büyük gençlik merkezini kendi memleketimize, kendi ilçemize yaptık. Ama bu burada durmayacak. Yapmaya devam edeceğiz.

İşitme engelliler olimpiyatları bu yaz Samsun’da olacak. Hazırlıklarda son aşamalara gelmiş durumdayız. 2 yıldır inşa ettiğimiz spor tesisleri sona gelmiş durumda. Olimpiyatların ilk açılış törenini yeni Samsunspor Stadyumu’nda yapacağız. Böylece stadyumun ilk kullanımı dünyanın en büyük 3. organizasyonuyla olacak. Buna müteakip de yoğun bir katılım ile sporcular Samsun’da en yoğun şekilde Samsun’un tanıtımına katkıda bulunacaklar. Bazıları bunların değerini hala anlamış değil. Olimpiyat ne işe yarayacak diye söylenenler var. Bunları söyleyenler, dışarı çıkıp etrafa bir baksın. Neye katkı sağlayıp sağlamadığını görürler."dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol üyeleri İlkadım Gençlik Merkezi alanını gezerek yetkililerden yapılan çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgi aldı. İlkadım Gençlik Merkezi’nde eğitim gören gençler ve öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol üyelerine eğitimini aldıkları enstrümanlarla gösteri sundular.

İlkadım Gençlik Merkezi tanıtım programına ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, çok sayıda davetli, öğrenci ve gençler katıldı.


Yayın Tarihi: 09/06/2017