İlkadım Belediyesi’nden Kan Bağışı İçin Davet


İlkadım Belediyesi’nden Kan Bağışı İçin Davet

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından İlkadım Belediyesi ve Türk Kızılayı iş birliğinde gerçekleştirilecek kan bağışı kampanyası öncesinde belediye personeli kan bağışı seminerinde buluştu.

İlkadım Belediyesi ve Türk Kızılayı iş birliğinde 6 Eylül 2019 Cuma günü gerçekleştirilecek “İlkadım Kan Bağışlıyor” kan bağışı kampanyası öncesinde belediye personeli için bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı Alper Candan tarafından verilen seminere İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Şerif Mırık ve Ramazan Bayraktar, birim müdürleri, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ve çok sayıda personel katıldı. Kampanyaya dair açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tüm Samsun halkının bu anlamlı kampanyaya davetli olduğunu söyledi.

“TÜM HALKIMIZI PAYLAŞMANIN MUTLULUĞUNA DAVET EDİYORUZ”

Seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık eski bir Kızılay başkanı ve bir hasta yakını olarak kan bağışının ne denli önemli olduğunun altını çizerken; “Belediyemiz ve Kızılay iş birliğinde gerçekleştireceğimiz kan bağışı kampanyasında başta siz personel kardeşlerim olmak üzere yakınlarınızı, arkadaşlarınızı ve ulaşabildiğiniz herkesi görmek istiyoruz. Eski bir Kızılay başkanı olarak kan bağışının ne denli kritik bir ihtiyaç oldunu çok iyi biliyorum. Sizler bilinçli bireyler ve belediyemiz personeli olarak öncülük ederseniz büyük bir başarı sağlayacağımızdan eminim. Bir kan vererek bir can kurtarmak mümkün. Bu büyük nimeti insan olarak kullanmalı ve paylaşmanın güzelliğini yaşamalıyız. Farklı sebeplerden ötürü kan veremeyecek olsanız bile Cuma günü belediyemiz önünde oluşacak birlikteliğe katılarak katkı sağlamış olacaksınız. 6 Eylül Cuma günü sabah 9 buçuk ve akşam 5 arasında hem sizleri hem yakınlarınızı hem de Samsunlu hemşehrilerimizin tamamını paylaşmanın mutluluğunu yaşamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

CANDAN; “PAYLAŞMANIN EN GÜZELİ KAN BAĞIŞLAMAKTIR”

Ardından semineri başlatarak bilgi ve birikimlerini paylaşan Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı Alper Candan kan bağışı ile ilgili yanlış bilinen birçok klişeyi katılımcılarla paylaştı. Candan; “Ülkemizde son yıllarda yoğun bir çaba ile kan bağışı oranımızı hızla yükseltiyoruz ancak daha çok eksiğimiz var. Kan bağışı ile ilgi birçok konuda bilinçsiz ve doğru olmayan bilgileri yıkarak bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Aslında kan bağışının en güzel özeti paylaşmaktır. Türk milleti olarak paylaşmayı çok seviyoruz ancak yanlış bilgiler kan bağışı oranının artmasına engel oluyor. Özellikle sürekli kana ihtiyaç duyulan hastalıklar var. Ömür boyu devam eden bu ihtiyaç için düzenli kan bağışçısı olmalıyız. İlkadım Kan Bağışlıyor kampanyamızda ve bu seminerimizde de düzenli kan bağışçısı kazanmayı hedefliyoruz. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” diye konuştu.

DEMİRTAŞ; “KAN BAĞIŞI İÇİN TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

İlkadım Belediyesi ve Türk Kızılayı iş birliğinde 6 Eylül 2019 Cuma günü İlkadım Belediyesi Yeni Hizmet Binası önünde gerçekleşecek İlkadım Kan Bağışlıyor kampanyasına tüm İlkadıma ve Samsunlu vatandaşları davet eden Başkan Demirtaş; “Kan bağışı her an hepimizin ihtiyacı olabilecek bir gerekliliktir. Bizlerde bu gereklilik hakkında hem fayda sağlamak hem de vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına Kızılay ekipleri ve Belediye ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştireceği bir bağış kampanyası planladık. Hep kan bağışı yaparak bir hastalığa ilaç sağlamış olmak hem de bir arada olmak adına faydalı ve anlamlı bir çalışma olacağını düşünüyorum. Belediye binamız önünde 09:30 ila 17:00 saatleri arasında gerçekleşecek kan bağışı kampanyamız bütün vatandaşlarımıza açık olacak” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 03/09/2019