İlkadım Belediyesi Güzeldere Kurban Pazarı Kapılarını Açtı


İlkadım Belediyesi Güzeldere Kurban Pazarı Kapılarını Açtı

Besicilerin beslediği kurbanlıklar İlkadım Güzeldere kurbanlık satış noktasında alıcılarını bekliyor

İlkadım Belediyesi yaklaşan kurban bayramı öncesinde alıcı ve satıcıların sorunsuz bir alışveriş yapabilmeleri için tüm tedbirleri aldı. Güzeldere Mahallesi’nde ilçeye kazandırılan kurban satış yerinde hazırlıklar tamamlanırken satıcılar kurbanlıklarını alana getirmeye başladı.       

Vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı bir ortamda yerine getirebilmesi için Güzeldere Kurban Pazar yerinde kurbanlıklar yerini almayı başladı. Vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirmek için gönül rahatlığı ile kurbanlıklarını alıp belirtilen noktalarda kesimini yapabilecek.

“Sosyal donatılı satış alanı”

Güzeldere Mahallesi’nde 27 dönümlük bir alana kurulan İlkadım Kurban Pazarı’nda bu yıl köklü değişiklikler gerçekleştirildi. Pazar yerinde gerek çevre düzenlemesi, gerek satış ve kesim gerekse altyapı alanında çeşitli yenilikler yapıldı. Öte yandan belediye veteriner ekipleri hayvan sağlığına ilişkin çalışmalara devam ederken zararlılara karşı ilaçlamalar da aralıksız sürüyor. Pazar yerinde zabıta ekipleri de düzenli olarak denetimler gerçekleştiriyor. Kapasite artırımının yanı sıra çok sayıda sosyal donatı alanı eklenen ve mevcutları yenilenen Havyan Pazarında otopark, lavabolar, duş ve mescit alanı da pazarcılar tarafından eksiksiz olarak kullanılıyor.

“Bayram boyunca ekipler alanda olacak”

İl dışından ve çevre ilçelerden birçok üreticimizi tercihi olan “Güzeldere Kurban Pazarı” satış alanında vatandaşlarımızın hijyenik ulaşılabilir bir ortamda kurban ibadetini bu yılda sorunsuz gerçekleştirmeleri tüm ekiplerimizle birlikte eksiz bir çalışma sunduklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar için ayrı alanlar oluşturduk. Pazar süresince zabıta ekiplerimiz ve veterinerlik birimimizin denetimleri ile vatandaşların güvenle alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Bu yılda hayvan pazarımızda güzel hizmetler yaptık. Aydınlatma direkleri, bay-bayan mescid, tuvalet, kesim alanları ve geniş otopark alanın yer aldığı alanda Fen İşleri, Temizlik, Zabıta, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri bayram boyunca alanda halkımızın hizmetinde olacak” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 19/06/2023 - 15:53