Altınordu’da Temizlik ve Hijyen Seferberliği


Altınordu’da Temizlik ve Hijyen Seferberliği

Her Şey Temiz Şehir Altınordu İçin

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gece-gündüz demeden kenti köşe bucak temizlemek ve Altınordulu’ları pırıl pırı bir şehirde yaşatabilmek için 365 gün 24 saat esaslı bir mesai ile yoğun çaba harcıyor.

Altınordu Temizlik Timi, yaşanan fındık hasat sezonu yoğunluğunun ardından başlayan yeni eğitim öğretim yılını da dikkate alarak kentin tamamında yoğun bir hijyen seferberliği yürütüyor. Çalışmalar vardiya usulü ile 24 saat kesintisiz sürüyor.

92 MAHALLEDE 7/24 MESAİ

Altınordu Belediyesince, 92 mahallede yaklaşık 4.000 yer altı ve yer üstü konteynerinin yanı sıra kent merkezinin çeşitli noktalarına kurulan hijyenik ve Temassız Direk Tipi çöp kovaları ile her gün düzenli olarak evsel atıklar toplanıyor.  Çöp konteynerlerinin tamamı 3 adet özel dezenfeksiyon aracı ile basınçlı su ve dezenfektanlar kullanılarak periyodik olarak dezenfekte ediliyor.

Ekipler, gündüz çalışmaları ile bulvar, cadde ve sokakların yıkama ve süpürme araçları ile temizlenmesi, park bahçe ve yeşil alanların bakımı temizliği, okulların ve ibadethanelerin detaylı temizliği, Pazar yerlerinin hijyeni, molozların kaldırılması, yabani otların biçilmesi gibi çeşitli hizmetleri kapsamlı bir çalışma ile aksatmadan yerine getiriyor. Gece vardiyasında ise gündüz yoğunluk yaşanan hastaneler başta olmak üzere vatandaşların ortak kullanım alanları özel solüsyonlar ile yıkanıp temizlenerek yeni güne hazır hale getiriliyor.

Çevreyi ve doğayı korumayı ilke edinen Altınordu Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye geri kazandırılması yönünde de yoğun çaba sarf ediyor. Ayrıca yıpranan ve deforme olan konteynerlerin bakım ve onarımını kendi atölyesinde yapan Temizlik İşleri müdürlüğü bu alanda da sağladığı tasarruf ile örnek olmaya devam ediyor.

Temiz Şehir Altınordu’nun mimarları Temizlik işleri Müdürlüğü ekiplerinin insanüstü çabası ve çalışmaları vatandaşlardan da takdir topluyor. 

BAŞKAN TÖREN “ALTINORDU’MUZ HER ZAMAN PIRIL PIRIL OLMAYA DEVAM EDECEK”

Altınordulu’ları pırıl pırı bir şehirde yaşatma kararlılığı ile ekiplerin gece-gündüz özveriyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Aşkın Tören, “Hemşerilerimize ve şehrimize gelen misafirlerimize sokakları, caddeleri ve meydanları pırıl pırıl bir Altınordu sunmak bizim en temel görevimiz. Altınordu Belediyesi Temizlik Timi'nin emeğin, özverinin, alın terinin, şehre hizmetin-insana hürmetin, çevreye doğaya saygının tüm renk ve duygularını barındıran çalışmaları Temiz şehir Altınordu iddiamızın en büyük dayanağıdır. Mesai arkadaşlarımıza, emekçilerimize özverileri ve gayretli çalışmaları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


Yayın Tarihi: 13/09/2023 - 13:56