Başkan Yılmaz Samsun'u Tanıttı


Başkan Yılmaz Samsun'u Tanıttı

Sabah Gazetesi yazar kadrosu Samsun’da

Samsun’u tanımak ve köşelerine taşımak üzere Samsun’a gelen Sabah Gazetesi köşe yazarları ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuklarına Samsun’u tanıttı.

BAŞKAN YILMAZ: SAMSUN’A AŞIĞIM
Golf Kulübünde Sabah Gazetesi köşe yazarlarıyla buluşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2 gün boyunca Samsun’da bulunacak olan köşe yazarları ve muhabirlere Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini anlatarak, “Samsun’umuz Türkiye ekonomisine, tarımına ve de hayvancılığına katkı sağlayan büyük bir şehir. Kentin batı ve doğusunda yer alan Çarşamba ve Bafra ovalarımız bölgenin en verimli topraklarına sahip. Burada üretilen ürünler Türkiye’nin her yerine gönderilerek satışa sunuluyor. Bölgenin en verimli topraklarına sahibiz. O yüzden tarıma ve hayvancılığa dolayısıyla kırsal kalkınmaya önem gösteriyoruz. 18 yıldır belediye başkanı olarak görev yaptığım Samsun’a aşığım. Kenti her geçen gün daha ileriye taşımak için çabalayan bir ekiple gece gündüz çalışıyoruz. Bundan 15 yıl önce Samsun’a gelenleriniz var ise Golf Kulübünden itibaren gezdiğimiz yerlerin eski halini mutlaka biliyordur. Yeni halini görünce yorumu sizlere bırakıyorum” dedi.

SAMSUN’UN HER YERİ BİRBİRİNDEN GÜZEL
Kurtuluş Mücadelesinin temellerinin atıldığı şehir olarak tanınan Samsun’un doğal ve tarihi güzelliklerinin de turistleri etkilediğini belirten Başkan Yılmaz “Samsun’umuz 17 ilçeye sahip, güzel bir şehir. İçinde barındırdığı 17 ilçenin de kendine has güzellikleri var. Mesela Yakakent. Balıkçı kardeşlerimizin mekânı. Terme, Çarşamba, Salıpazarı fındık diyarı. Ayvacık Gölü, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Bafra Kapıkale Mağaraları doğa harikası. Saymaya kalksak gerçekten bitiremeyiz Samsun’umuzun güzelliklerini. Bugün sizlere şehir merkezindeki güzelliklerimizi göstermeyi planladık. Yarında panelde buluşacağız. Gönül isterdi ki Samsun’umuzun her yerini gezdirelim, sizlere tanıtalım. İnşallah başka zamana bunları da yaparız. Kentimize geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” diyerek Samsun hakkında bilgiler verdi.

Samsun’da gezdikleri yerleri beğenen konuklar Golf Kulübü, Tütün İskelesi ve Bandırma Vapuru önünde bol bol hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmedi.

Samsun’a gelen yazar kadrosunda Şelale Kadak, Funda Karayel, Sinan Özedincik, Dilek Güngör, İdil Cimrin, Merve Yurtyapan, Özlem Avcı, Osman Altınışık, Bülent Cankurt, Leven Tüzemen, Kerem Alkin, Ferhat Ünlü ve Engin Tunç yer aldı. 


Yayın Tarihi: 29/11/2017