Filistin İçin 3 Gün Süreyle Milli Yas İlan Edildi


Filistin İçin 3 Gün Süreyle Milli Yas İlan Edildi

Birleşik Krallık’ta eğitim gören Türk öğrencileri kabulünde, Gazze’de yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu insanlık dramını, soykırımı hangi taraftan olursa olsun -ister Amerika ister İsrail- lanetliyorum. Buna sessiz kalanları da lanetliyorum. İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail, bir terör devletidir. İsrail'in yaptığı bir soykırımdır” dedi.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA İÇİN 3 GÜN MİLLÎ YAS İLAN ETTİK”

“Gayrimeşru bir karara karşı sadece demokratik hakkını kullanan sivillere yönelik bu saldırılar bir kez daha İsrail’in çirkin yüzünü ortaya koymuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı haberlerini gelmeye başladıktan hemen sonra Başbakan Binali Yıldırım ve diğer yetkililerle görüşerek istişarede bulunduklarını ve yaşanan vahşete gerekli tepkiyi ortaya koymak için bazı kararlar aldıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilerle dayanışma için Türkiye’de yarından itibaren üç gün millî yas ilan ettiklerini, dönem başkanlığını yürüttüğü İslam İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT) da olağanüstü toplantıya çağırdıklarını kaydetti. Cuma günü sabahtan öğleye kadar olağanüstü toplantıyı gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğleden sonra da Yenikapı Meydanında Filistin için dev buluşma gerçekleştireceklerinin bilgisini verdi.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 14/05/2018