Havzalı Şehit Yahya Acar Son Yolculuğuna Uğurlandı


Havzalı Şehit Yahya Acar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak'ta teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit olan jandarma Uzman Çavuş Acar Havza’da toprağa verildi.

Şehit jandarma Uzman Çavuş Acar İçin Havza İlçesi Kevser Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Şehidimizin cenaze namazı, Havza İlçesi Kevser Camii’nde Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan ve Vali Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Erhan Usta, Hayati Tekin, Kemal Zeybek, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Sivas 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Yb. Tayfun Paşaoğlu, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katılımı ile öğle namazına müteakip kılındı.

İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kılınan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra şehidimizin cenazesi askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındı. Ardından şehidimizin naaşı cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Havza ilçesi Mısmılağaç Mahallesi aile kabristanlığına götürüldü. Burada şehidimiz P. Uzm. Çvş. Yahya Acar'ın naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde Mısmılağaç Mahallesi aile kabristanlığında toprağa verildi.

Defin töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı babası Arslan Acar ve şehidimizin fotoğrafını ise eşi Mevlüde Acar’a teslim etti.


Yayın Tarihi: 30/09/2017