Vali Yavuz, Sanayi Kuruluşlarını Ziyaret Etti


Vali Yavuz, Sanayi Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Ordu Valisi Seddar Yavuz, gerçekleştirmekte olduğu iade-i ziyaretler kapsamında bugün de sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Gürsoy Fındık Entegre Tesisini Ziyaret Etti

İlk ziyaretini, Ordu’nun önde gelen sanayi kuruluşlarından birisi olan Gürsoy fındık entegre tesislerine yapan Vali Seddar Yavuz, Gürsoy A.Ş. ortaklarından Necdet Gürsoy ile fındık ve Ordu ekonomisi üzerine bir süre sohbette bulundu.

Fındık ve mamulleri üretimi yapan Gürsoy A.Ş.’nin 1933 yılında kurulduğunu belirten Necdet Gürsoy, fındığın tarım sektöründe lider bir ürün olduğunu ve Türkiye’ye 2 milyar dolar döviz geliri sağladığını kaydetti.

Dünya’da fındık dikim alanlarının genişlediğini ve fındık üretiminin arttığını ifade eden Gürsoy, fındıkta bir sistem ve politikanın olması gerektiğini söyledi.

Firma bünyesinde bulunan 3 ayrı fabrikada 400’e yakın işçi çalıştığını dile getiren Gürsoy, üretimde otomasyon ve yenilenme ihtiyacı olduğunu ve 15 milyon Euro’luk yeni bir yatırım yapmak için yeni organize sanayi bölgesinin kurulmasını beklediklerini ifade etti.

Sohbetten çok istifade ettiğini dile getiren Vali Seddar Yavuz, Ordu Kalkınma Planı hazırlıklarının hızla devam ettiğini, siyasiler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve toplumun her kesiminin katılımıyla Ordu Kalkınma Planı Çalıştayı düzenleneceğini söyledi.

30 bin kişinin çalışmasının hedeflendiği yeni organize sanayi bölgelerinin kamulaştırma işlemlerinin bir an önce bitirilmesi için yoğun çaba gösterildiğini ifade eden Vali Yavuz, Ordu’ya yatırım yapmak isteyen çok sayıda müteşebbis, yatırımcı bulunduğunu kaydetti.

Fındıkta verim düşüklüğünü önlemek, tarımsal üretimi çeşitlendirmek, arıcılığı geliştirmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini ve DOKAP’la birlikte bu projeleri hayata geçireceklerini belirten Vali Yavuz, bilimsel tarım metodlarının uygulanarak çiftçinin gelirinin artırılacağını vurguladı.

Fındık, Ordu ekonomisi ve sanayisi üzerine yapılan sohbetin ardından, Necdet Gürsoy, Vali Seddar Yavuz’a fındık mamulleri üretimi yapılan entegre tesisi gezdirerek, üretim aşamaları hakkında bilgi verdi.

Altaş Yağ Sanayi Fabrikasını Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Gürsoy fındık entegre tesisini ziyaretinden sonra Altaş Yağ Sanayine geçti. Burada, Orhan, Uğur, Selçuk, Selman Altaş tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, üretim, pazarlama ve satış faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Altaş Grubu yönetim kurulu üyesi Uğur Altaş, Altaş Yağ fabrikasını geliştirmek için 5 milyon TL’lık Ar-Ge çalışması yaptıklarını söyledi.

Yapılan Ar-Ge çalışması sonucunda ceviz yağı, aspir yağı, ballı fındık ezmesi, ballı fıstık ezmesi gibi katmadeğeri yüksek kaliteli ürünler ürettiklerini söyleyen Uğur Altaş, 2018 yılında yeni ürünlerin tanıtımının yapılacağını ve Türkiye piyasasına sunulacağını kaydetti.

Rafine yağ üretiminde Türkiye ve Dünya’da bir ilki gerçekleştirerek, hiç kimyasal kullanmadan yağ üretimi yapacaklarını ifade eden Uğur Altaş, Ar-Ge çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Altaş ailesinin, yaptığı yatırım ve yarattığı istihdamla Ordu ekonomisine önemli katkı sağladığını dile getiren Vali Seddar Yavuz, yağ sektöründe Çotanak markasını büyütmek için yapılan çalışma ve çabaları takdirle karşıladığını söyledi.

Altaş Şirketler Grubunun bugünlere gelmesinde büyük emeği ve katkısı olan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden merhum Namık Altaş’ı da rahmetle yad eden Vali Seddar Yavuz, Altaş ailesinin genç bireylerinin merhum Namık Altaş’tan aldıkları bayrağı daha yukarılara taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Sanset Sağra Fabrikasını Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, sanayi kuruluşlarını ziyaret programı çerçevesinde son olarak Sanset Sağra fabrikasını ziyaret etti.

Sanset Sağra Şube Müdürü Teoman Önsel tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, fabrikanın üretim, pazarlama ve satış faaliyetleri hakkında Teoman Önsel’den bilgi aldı.

Sağra fabrikasının kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği süreçler hakkında Vali Seddar Yavuz’a bilgi veren Teoman Önsel, Sağra’nın 2007 yılında bacası susan bir fabrika durumunda olduğunu, Toksöz Holding bünyesinde yer alan Sanset şirketi tarafından TMSF’den satın alınarak, yeniden üretime geçirildiğini söyledi.

Kaliteden ödün vermeden üretim yaptıklarını belirten Teoman Önsel, piyasa koşulları içinde iyi bir konumda olduklarını, satış ve pazarlama sorunu olmadığını dile getirdi.

Sanset Sağra fabrikasında 348 kişinin çalıştığını dile getiren Teoman Önsel, Ordu ekonomisi için kaliteden ödün vermeden çalışmaya, üretmeye devam edeceklerini kaydetti.

Çikolata sektöründe bir marka haline gelmiş Sağra’nın, Ordu’nun önde gelen sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz, Sağra’nın bacasının tütmesinin ve yaklaşık 350 ailenin ekmek kapısı olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Ordu’nun üretmeye, daha çok katmadeğer yaratmaya, istihdam oluşturmaya ihtiyacı olduğunu belirten Vali Yavuz, çalışan, üreten, istihdam sağlayan sanayici ve işadamlarının her zaman yanında olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini kaydetti.


Yayın Tarihi: 21/12/2017